Холивудският продуцент Харви Уайнстийн, който изгуби влиятелните си позиции и

...
Холивудският продуцент Харви Уайнстийн, който изгуби влиятелните си позиции и
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн съди собствената си компания за достъп до документи

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн, който изгуби авторитетните си позиции и работата си след изплуването на десетки обвинявания в полов тормоз против него, ще съди досегашната си компания " Уайнстийн " за достъп до документи, съобщи " Ройтерс ".

В желае, заведен в съд в Делауеър, продуцентът твърди, че компанията разполага с информация, която ще защищити и него, и самото студио от " несправедливи " компенсации. Уайнстийн и брат му Боб не престават да са най-големите вложители в компанията на тяхно име, въпреки бордът й да уволни продуцента в светлината на обвиняванията. Впоследствие се разбра, че братята не се схващат от години и Харви упрекна Боб в опит да узурпира бизнеса.

 Харви Уайнстийн съди личната си компания за достъп до документи
© Reuters

" Уайнстийн " бе една от най-влиятелните компании в Холивуд от основаването си през 2005 година, продуцирайки и разпространявайки десетки оскарови заглавия. Бъдещето й остава неразбираемо, откакто първо " Ню Йорк таймс ", а след това " Ню Йоркър " разкриха, че Уайнстийн с години е претендирал полови услуги от начинаещи актриси. Вече над 40 души са се включили към обвиняванията, които включват и обезчестяване. Последното пристигна през вчерашния ден от актрисата Натася Малте. Продуцентът е разследван от полицията в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис, а абсурдът стигна чак до Европарламента.

Уайнстийн отхвърля обвиняванията в полово посягане. Със заведеното в четвъртък дело той упорства да разбере дали конфиденциална информация на компанията е изтекла към пресата, както и дали бордът се пробва да продаде " Уайнстийн " небрежно.
" Г-н Уайнстийн има вяра, че работният му имейл, който само е употребил като чиновник на " Уайнстийн ", съдържа информация, която ще отбрани него и компанията от исковете, които могат да бъдат предявени ", уведомил е юриста на продуцента отсрещната страна, а точно компанията. Тя също е разследвана от основния прокурор нащата Ню Йорк за нарушавания на гражданските права на чиновниците си.

 Натася Малте (вляво) с юриста си Глория Олред
© Reuters

Натася Малте (вляво) с юриста си Глория Олред

Всичко, което би трябвало да знаете за: Шоубиз (3953)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР