Холивудският актьор Уилям Шатнър стана най-възрастният човек в света, полетял

...
Холивудският актьор Уилям Шатнър стана най-възрастният човек в света, полетял
Коментари Харесай

„Телепортирай ме, Скоти“: Уилям Шатнър от „Стар Трек“ полетя до ръба на Космоса

Холивудският артист Уилям Шатнър стана най-възрастният човек в света, полетял до ръба на Космоса. Оригиналният капитан Кърк от паметната научна фантастика „ Стар Трек “ беше на борда на „ Блу произход “ на Джеф Безос.

Шатнър и още трима галактически туристи се издигнаха на 106 километра височина над пустинята на Западен Тексас с изцяло автоматизирана капсула, която се спусна с парашути на Земята след траял малко над 10 минути полет.

Снимка: Getty Images

Шатнър усъвършенства върха за най-възрастен човек, който е стигал до ръба на Космоса. Той беше подложен от друга галактическа туристка през юли. Тъй като Джеф Безос е голям обожател на „ Стар Трек “ Уилям Шатнър беше специфичен посетител на „ Блу произход “ и хвърча гратис.

„ Всички хора по света би трябвало да създадат това. Да видят това. Това е необикновено. Изведнъж преминаваш през синята преграда като осъзнаваш, че това е небето, и влизаш в непроницаем мрак. Взираш се в мрака. И поглеждаш надолу и виждаш Майката Земя. Не знам, дали това е гибелта? Дали е допустимо гибелта да наподобява по този начин? “, сподели Шатнър очевидно разчувствуван откакто капсулата кацна назад на Земята.

Снимка: Getty Images

Космическите туристи бяха посрещнати още веднъж от Джеф Безос.

„ Надявам се в никакъв случай да не изгубя това, което усетих там горе. Това е най-дълбокото преживяване, което съм имал в живота си “, сподели още Шатнър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР