Холивудският актьор и режисьор Шон Пен се евакуира пеша от

...
Холивудският актьор и режисьор Шон Пен се евакуира пеша от
Коментари Харесай

Шон Пен се евакуира пеша от Украйна

Холивудският артист и режисьор Шон Пен се изтегля пешком от столицата Киев дни след началото на съветската инвазия в Украйна. Пен снимаше документален филм за обстановката в страната, само че се озова измежду хилядите бежанци, бягащи към Полша. Пен се причисли към изселниците, които се придвижват към границата пешком.

61-годишната кино звезда разгласява фотография в Twitter по какъв начин носи раница и багаж на колелца край пътя паралелно до десетки коли, наредили се към украинско-полската граница.

„ Аз и двама сътрудници извървяхме десетки километри към полската граница, откакто изоставихме колата на пътя. Почти всички коли на тази фотография транспортират единствено дами и деца, множеството даже са без багаж “, написа Пен.



Не излиза наяве за какво носителят на Оскар и неговите спътници изоставили колата си.

Говорител в Лос Анджелис сподели за Ройтерс, че Пен е напуснал безвредно Украйна, само че отхвърли за разясни къде се намира той.

Шон Пен беше в Киев предишния четвъртък, където участва на брифинг в офиса на президента Володимир Зеленски в първия ден от нашествието на Русия в Украйна. Пен снима фрагменти за документалния си филм, който е хроника на рецесията сред Русия и Украйна. Пен е интервюирал украински политически и военни фигури и публицисти като част от продукцията.

„ Ако позволим на Украйна да се бие сама, душата ни като Америка е изгубена “, написа Пен в Twitter.

Шон Пен е прочут със своята политическа позиция по редица публични тематики. Той продуцира документалния филм за Украйна за Vice Studios, американо-канадска компания за цифрови медии и стрийминг. Холивудската звезда взе участие в разнообразни филантропични дела, в това число подкрепяне на жертвите на урагана Катрина, земетресението в Хаити от 2010 година и наводненията в Пакистан в 2012 година

През 2016 година Списание Rolling Stone разгласява скрито изявление на Шон Пен с мексиканския наркобос Хоакин „ Ел Чапо “ Гузман от убежището му в джунглата, преди босът да бъде задържан.

 

Още за документалния филм на Шон Пен, вижте тук:

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР