Холивудските звезди са готови да се забавляват с Барби и

...
Холивудските звезди са готови да се забавляват с Барби и
Коментари Харесай

Звездите се отправят към Оскарите, Опенхаймер се готви за слава

Холивудските звезди са подготвени да се забавляват с " Барби " и да раздадат обилно награди на атомния блокбастър на Кристофър Нолан " Опенхаймер " на " Оскарите " - най-голямата вечер в шоубизнеса.


Звездите и гостите започнаха да минават по фамозния червен килим в спектакъл " Долби " преди галавечерта, водена от занимателния Джими Кимъл.

Драмата на Нолан за бащата на атомната бомба, част от международния феномен " Барбенхаймер " от предишното лято, е корав любимец за спечелването на наградата за най-хубав филм и доста други.

При съществуването на добър режисьор, звезден актьорски състав, комерсиален триумф и вярна тематика " няма основателна причина да се предвижда нещо друго ", споделя колумнистът за премиите на " Холивуд Рипортър " Скот Файнбърг.

Редакторът на премиите на Variety Клейтън Дейвис съобщи, че " Опенхаймер " е " най-големият залог " за продобиване на най-хубав филм от последната част на " Властелинът на пръстените " преди две десетилетия.

Филмът е спряган да вземе златни статуетки за най-хубав режисьор, поддържаща мъжка роля за Робърт Дауни-младши и механически награди - от операторско майсторство и монтаж до тон и музика.

Филмът има огромни шансове за оценката за най-хубав артист за Килиън Мърфи, който е в конкуренция с Пол Джамати от " Заседнали ", и може да претендира и за най-хубав приспособен сюжет.

" В него има всичко - мащабът, обсегът, смисъла ", сподели един от гласувалите за Оскар, който изиска да остане неизвестен, защото членовете на Академията са инструктирани да не разискват своя избор.

" Това е годината на " Опенхаймер ", акцентира той пред Агенция Франс Прес.

Състезанието за най-хубава актриса също дава обещание да бъде напечено.


Ема Стоун, която преди този момент завоюва " Оскар " за " La La Land ", прави зашеметяващо, смело осъществяване в сюрреалистичния, наподобяващ Франкенщайн " Клети създания ".


Но Лили Гладстон от " Убийците на цветна луна " има освен въздействието на режисьора си Мартин Скорсезе, само че и тежестта на историята зад тила си.

Тя се стреми да стане първият индианец, спечелил " Оскар " за актьорско майсторство.

" Гладстон се изправя против Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо, тези велики артисти " в историческия престъпен епос на Скорсезе, съобщи анонимният гласоподавател.

Ако двамата водачи се анулират един различен, Сандра Хюлер от " Анатомия на едно рухване " може да бъде " новобранецът ", добавя гласоподавателят.

Френският правосъден трилър е любимец за най-хубав автентичен сюжет.

Розов килим

А какво да кажем за " Барби ", излязъл през същия уикенд предишното лято като " Опенхаймер ", предизвиквайки необичайно комбиниране, която общо събра 2,4 милиарда $ в международен мащаб?

Сюрреалистичната феминистка комедия евентуално ще завоюва няколко награди, в това число за костюми, и може да се похвали с двамата любимци за най-хубава истинска ария.

По време на галавечерта на Оскарите ще бъдат изпълнени както " What Was I Made For? " на Били Айлиш, по този начин и спиращата дъха " I " m Just Ken " от кино лентата.

Номинираният за поддържаща мъжка роля Райън Гослинг ще извърши за първи път онлайн присъщата за героя му балада " Power ", което евентуално ще бъде извънреден миг.

С Марго Роби, номинирана за продуцент, Америка Ферера за поддържаща женска роля и Грета Гъруиг за сюжет, актьорите и екипът на " Барби " се чака да трансфорат фамозния червен килим на Оскарите в блестящо розов колорит.

Да " Вайн Джой Рандолф ( " Заседнали " ) е корав любимец за победа в категорията за най-хубава поддържаща женска роля, а расовата ирония " Американска небивалица " може да помрачи похода на " Опенхаймер " с оценката за приспособен сюжет.

В категорията за най-хубав документален филм успеха на " 20 дни в Мариупол " би трябвало да помогне за пренасочване на вниманието - въпреки и за миг - към войната в Украйна.

Обединеното кралство чака първия в историята си " Оскар " за най-хубав интернационален филм с драмата от Аушвиц " Зона на интерес ".

В японското кино " Годзила минус едно " е апетитен за победител в категорията за най-хубави образни резултати, а " Момчето и чаплата " се бори за най-хубав анимационен филм, където ще се бори със " Спайдър-Мен: През Спайди-вселената ".

Кимъл се завръща за четвърти път като водещ на Оскарите.

Високо оцененото му показване предходната година оказа помощ за връщането на рейтингите до съвсем двойно по-високи равнища от времето на пандемията. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР