Холивудските актьори обявиха, че се присъединят към стачката на сценаристите

...
Холивудските актьори обявиха, че се присъединят към стачката на сценаристите
Коментари Харесай

Килиан Мърфи и Мат Деймън напуснаха премиерата на Опенхаймер

Холивудските артисти оповестиха, че се причислят към стачката на сценаристите в границите на най-големия митинг в промишлеността от повече от 60 години.

Около 160 000 артисти прекратиха работа в среднощ в Лос Анджелис, което докара до прекъсване на множеството кино и телевизионни продукции в Съединени американски щати, заяви BBC.

Гилдията на филмовите артисти (SAG) желае от стрийминг колосите да се съгласят на по-справедливо систематизиране на облагите и по-добри условия на труд. Профсъюзът желае и гаранции, че изкуственият разсъдък (ИИ) и компютърно генерираните лица и гласове няма да бъдат употребявани за заменяне на актьорите.

Докато трае стачката, актьорите не могат да се появяват във филми или даже да популяризират филми, които към този момент са създали.

Килиан Мърфи, Мат Деймън и Емили Блънт напуснаха премиерата на " Опенхаймер "

В резултат на това звездите Килиан Мърфи, Мат Деймън и Емили Блънт напуснаха премиерата на кино лентата " Опенхаймер " на Кристофър Нолан в Лондон в четвъртък вечерта, когато беше оповестена стачката.

Режисьорът на кино лентата Кристофър Нолан съобщи пред публиката, че ги поддържа.

 

Cillian Murphy and the cast of Oppenheimer walked out of the film’s London premiere as part of a strike that’s halted Hollywood productions for the first time in 63 years.

Read more: https://t.co/YHrfql3LQSpic.twitter.com/NkmOXyBJ5X
— SBS News (@SBSNews) July 14, 2023
 

Няколко артисти разгласиха постове в Instagram, с цел да изразят поддръжката си за стачката, измежду които звездата от Better Call Saul Боб Оденкърк, Синтия Никсън от " Сексът и градът " и холивудската ветеранка Джейми Лий Къртис. 

Протестът стартира пред калифорнийската централа на Netflix, след което ще се реалокира пред Paramount, Warner Bros и Disney.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР