Холивудската звезда Натали Портман се отказа от присъдената й престижна

...
Холивудската звезда Натали Портман се отказа от присъдената й престижна
Коментари Харесай

Холивудска звезда отказа израелска награда

Холивудската звезда Натали Портман се отхвърли от присъдената й влиятелна израелска премия "Генезис " "по политически аргументи ", оповестиха международните организации.

Церемонията по връчването на наградата, прочут още като "Еврейската нобелова премия ", беше планувана за месец юни, само че беше анулирана. Актрисата Натали Портман завоюва "Генезис " за 2018 година, като самопризнание за ангажираността й със обществени дела и дълбоките й връзки с еврейските й
корени.

Според уредниците Натали Портман им е декларирала, че последните политически събития в Израел са се оказали доста стресиращи за нея и тя не се чувствала удобно да взе участие в каквито и да е обществени прояви в страната. Поради тази причина тя не можела да участва с чиста съвест на церемонията по награждаването й.

Седемдесетата годишнина от основаването на страната Израел беше белязана с всеобщи митинги на палестинци в линията Газа, където 35 души бяха убити и стотица бяха ранени от израелски бойци.

Наградата "Генезис " е с паричен еквивалент от 1 милион щатски $. Тя се присъжда годишно на персона, приета за подстрекател на идващото потомство евреи посредством професионални достижения и отдаденост на еврейските полезности. Наричат я "Еврейската Нобелова премия ".

Натали Портман е родена в Израел. Тя се преселва в Съединени американски щати като момиче, а по-късно от дете-звезда става първокласна актриса с необятно самопризнание. За играта си в "Черният лебед " от 2011 година Натали Портман завоюва премия "Оскар " за най-хубава актриса, а през 2015 година режисира кино лентата "История за обич и мрак " по романа на Амоз Оз. Филмът е на иврит и беше сниман в Израел.

Натали Портман е първата жена, на която беше присъдена премията "Генезис ". Досега са я получили четирима лауреати - кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, артистът Майкъл Дъглас, цигуларят Ицхак Пърлман и скулпторът Аниш Капур.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР