Холивудската актриса и активистка от ирански произход Назанин Боняди заяви,

...
Холивудската актриса и активистка от ирански произход Назанин Боняди заяви,
Коментари Харесай

След смъртта на Махса Амини: Актрисата Назанин Боняди се превърна в силен глас срещу режима в Иран

Холивудската актриса и активистка от ирански генезис Назанин Боняди съобщи, че би трябвало да се направи повече, с цел да бъдат предпазени правата на дамите в Иран в миг, когато службите за сигурност потушават митингите, провокирани от гибелта на Махса Амини, която беше арестувана от иранската  нравствена полиция и която изпадна в кома в ареста, съобщи Ройтерс.

Двадесет и две годишната Амини умря през септември, откакто беше задържана от нравствената полиция за " неуместно облекло ", което провокира митинги, прераснали в най-голямото протестно придвижване на съпротива против иранското управление от 2019 година насам. Силите за сигурност започнаха да потушават митингите и по информация от правозащитни групи хиляди протестиращи са били задържани, стотици са били ранени и над 100 души са били убити.

Actress, activist Nazanin Boniadi speaks out after Mahsa Amini death, Iran protests
— Reuters (@Reuters)
В изявление за Ройтерс в Лос Анджелис актрисата, която е и представителка на " Амнести интернешънъл ", съобщи, че гибелта на Амини е провокирала интернационален отзив и прикани международните водачи да създадат повече, с цел да потърсят отговорност от иранските управляващи. " Смятам, че гибелта или убийството на Махса Амини в ареста в Иран е в основата на възприятията ни във връзка на отнемането на нашите права и това какъв брой нежни могат да бъдат нашите свободи ", сподели 43-годишната Боняди.

Звездата от сериала на " Амазон " " Властелинът на пръстените: Пръстените на силата ", чието семейство избягало от Техеран, когато тя била единствено на 20 дни, се трансформира в мощен глас в акцията против режима след гибелта на Амини. В събота Боняди оглави митинг в Лос Анджелис против иранското държавно управление, в който по данни от уредниците са взели присъединяване 20 000 души. Подобни митинги в символ на взаимност с дамите, които отстояват позициите си в Техеран и на други места в Иран, се организираха и в Европа и Канада.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР