Холандската компания Carver представи през 2007-а година триколесен двуместен автомобил по време

...
Холандската компания Carver представи през
2007-а година триколесен двуместен
автомобил по време
Коментари Харесай

Накланящата се триколка Carver One се завръща като електрокар - видео

Холандската компания Carver показа през 2007-а година триколесен двуместен автомобил по време на автосалона в Женева. Реално видяно машината е по-скоро мотоциклет, отколкото автомобил, само че има авто волан. Дизайнът й позволяваше да се взимат завоите с килване като при мотоциклет. Наклоняването спомага за по-скоростно и устойчиво като при авомобил взимане на завоите. Препъни камъкът тогава се оказа цената – над $35 000, което напряко умъртви мераците на клиентите и Carver беше принудена да банкрутира през 2009-а година.

Днес марката Carver отбелязва възобновление, този път фокусирайки се върху чисто електрическо задвижване. Антон Росие, CEO на завърналия се Carver, разгласи че хората му са подобрили системата за килване на машината и че новата машина се тества оот края на предходната година до момента. Системата за непоклатимост с килване е известна като Dynamic Vehicle Control (DVC) и позволява машината да стои съвсем права при ниски скорости в завой или да се наклонява до 45 градуса, когато се кара бързо.



Новият модел ще се споделя единствено Carver и първите бройки ще стигнат при купувачите през септември тази година. Стартовата цена е към този момент надалеч по-приемлива – под 10 000 евро за първaта лимитирана серия, а по-късно ще бъде препоръчан надалеч по-евтин и всеобщ модел.

Задвижването е поверено на два електромотора, всеки от които независимо задвижва по едно от задните колела. Общата им мощ ще е към 5 к.с., което ще разреши да се развива скорост от 50 км/ч, условие за влизане в забранените за по-мощни транспортни средства мепесета в някои страни. Акумулаторът е с капацитет 5,3 кВтч, което значи пробег с едно зареждане от 80 до 100 км. Първият модел Carver One имаше четирицилиндров турбо мотор с мощност 100 к.с.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР