Ход, който вече направиха световни сили в мъжкия волейбол като

...
Ход, който вече направиха световни сили в мъжкия волейбол като
Коментари Харесай

Кубинската звезда може да заиграе за България още през 2019 година?

Ход, който към този момент направиха международни сили в мъжкия волейбол като Италия и Полша, предприе българската федерация.

От централата са стартирали процедурата по издаване на български паспорт на играч от топниво - кубинеца Робертланди Симон. В скоро време се чака натурализирането на 208-сантиметровия колос да бъде реалност, разкри източник от спортното министерство.

Основното амплоа на 31-годишния Симон е централен блокировач, само че той има стабилен опит и като диагонал. Световен вицешампион е с Куба от шампионата през 2010-а. Това е и последната година, през която исполинът играе за родината си.

От федерацията ни ще подхващат ограничения, с цел да може Симон да помогне на България още през 2019 година

“Ще се опитаме да получим позволение от кубинската федерация и той да може да играе за България в олимпийските квалификации още следващата година. Смятам, че казусът ще е решен. Иначе срокът на интернационалната федерация е 2 години”, съобщи вицепрезидентът на родната федерация Любо Ганев.

Симон има богата визитка на клубно равнище, както и една камара самостоятелни призове. Последният е за най-хубав блокировач на международното клубно състезание през 2017-а, от което завоюва бронзов орден с бразилския “Сада Крузейро”.

Симон се раздели с този тим, а през новия сезон ще играе паралелно с най-хубавия български народен волейболист Цветан Соколов в италианския “Кучине Лубе” (Чивитанова).

В Европа кубинецът, който с отскок пипа 384 сантиметра, идва да играе през 2012 година, когато облича екипа на “Пиаченца”.

2 година по-късно дружно с отказалия се от националания Матей Казийски извеждат катарския “Ал Раян” до второ място на международното клубно състезание. За Симон следват престои в корейския “Ансан” и катарския “Ел Яиш”, преди през 2016-а да се озове в “Сада Крузейро”.

Бившите съотборници на центъра в кубинския народен тим Османи Хуанторена и Вилфредо Леон имат италиански и полски паспорт.
24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР