Хипнозата е съвсем реален феномен, всъщност това е психическо състояние,

...
Хипнозата е съвсем реален феномен, всъщност това е психическо състояние,
Коментари Харесай

8 мита за хипнозата, които трябва да знаем

Хипнозата е напълно действителен феномен, в действителност това е психическо положение, по време на което хората демонстрират фокусирано внимание, ярки мечти, нараснала сензитивност към внушения и понижено периферно схващане, пише PSY Blog .

С други думи, хипнозата слага хората във тип транс и може да бъде доста ефикасна терапия, изключително за болежка или тревога. Хипнозата обаче е обгърната и в доста легенди и мистерии, които учените са решили да разсеят.

Чрез внушаемост човек фактически може да реализира вълнуващи резултати:

зрителни и слухови халюцинации;
придвижване на тялото без намерение;
изпитват по-малко болежка.

Важно е обаче да се разбере, че огромна част от това, което хората имат вяра за хипнозата, в действителност е цялостна нелепост.

Мит 1. На внушаемост подлежат единствено умствено слабите

Любопитното е, че нещата стоят тъкмо противоположното – колкото по-висока е вашата просветеност и самоконтрол, толкоз по-лесно в действителност се поддавате на хипнозата. Факт е, че влизането в хипнотичен транс изисква централизация, тъй че хората с психологични проблеми могат да бъдат доста сложни под внушаемост.

Изследователите обаче показват, че единствено тъй като ви е мъчно да влезете в хипнотично положение, не значи, че нещо не е наред с вас. Учените означават, че хората естествено варират в степента си на сензитивност към внушаемост - проучванията демонстрират, че към 30% от популацията на света е релативно стабилно на внушаемост.

Въпреки това, откривателите означават, че с известни старания, в последна сметка всеки може да реализира хипнотично положение.

Мит 2. Под внушаемост хората са безпомощни.

Всъщност откривателите считат, че хипнотизираните хора към момента са във връзка със своя морал и държание и по тази причина е много мъчно да накарате човек да направи нещо, което нормално не би направил.

Въпреки това, благодарение на внушаемост към момента е допустимо да се понижат задръжките, тогава хората ще одобряват по-лесно внушенията. Изследователите означават, че театралните хипнотизатори са склонни да разчитат на тази нараснала хипноза и също по този начин избират да избират хора, които „ няма да имат нищо срещу малко внимание “.

Учените означават, че по този начин учените карат хората да крякат като патици или нещо сходно. Помислете единствено, в живота ни несъмнено има хора, които биха крякали като патица, в случай че това означаваше, че някой ще му обърне внимание.

Мит 3. Хипнозата е сън

Въпреки обстоятелството, че хората наподобяват като че ли спят (очите им са затворени, наподобяват спокойни), в действителност не са.

Проучванията демонстрират, че мозъчните талази на замаян човек въобще не са като тези на латентен човек. По създание хипнотичният транс е противоположното, положение на нараснала централизация. Високо равнище на алфа талази на ЕЕГ демонстрира, че индивидът е безсънен и реагира.

Мит 4. Хипнотерапията работи в една сесия.

Въпреки обстоятелството, че хората повтарят, че са съумели да се излекуват за един сеанс, това е по-скоро маркетингов трик, в сравнение с истина. Истината е, че съвсем никой не е съумял – в действителност хипнотерапевтите упорстват за най-малко 6 сеанса, а от време на време и до 20.

Важно е да разберете, че смяната лишава време, в случай че въобще може да бъде реализирана с внушаемост. Учените означават, че в множеството случаи хипнотерапията се употребява като спомагателен способ към главния тип лекуване.

Мит 5. Всички хипнотизатори са ярки или странни.

Изследователите означават, че този облик е вграден от шоубизнеса. Всъщност, в случай че индивидът, който се пробва да ни хипнотизира, върти очи, приказва за черна магия и носи доста ярки тоалети, това най-вероятно ще ни разсее.

Учените считат, че междинният хипнотизатор най-вероятно носи сив костюм.

Мит 6. Хипнозата може да възвърне от дълго време забравени мемоари.

Много хора, психолози и даже самите хипнотерапевти имат вяра, че от дълго време изгубените мемоари могат да бъдат възобновени благодарение на внушаемост. Истината обаче е, че няма нито едно научно удостоверение за това - в действителност откривателите считат, че хипнотичният транс не е доста добър за тъкмо добиване на мемоари.

Учените считат, че по този метод могат да се внесат подправени мемоари, защото хората в такова положение са елементарно внушаеми.

Мит 7. Не можете да лъжете под внушаемост.

Важно е да разберете, че хипнозата не е някаква магия, която кара хората да споделят единствено истината. Това е естественият резултат от обстоятелството, че в това положение вие ​​изобщо не сте безпомощни, а вашите морални и аморални качества към момента са дейни.

Освен това учените считат, че хората освен могат да лъжат под внушаемост, само че най-вероятно лъжата в такова положение може да бъде по-малко забележима.

Мит 8. Никога не сте били хипнотизирани.

Повечето хора имат вяра, че в никакъв случай не са били хипнотизирани, тъй като в никакъв случай не са посещавали хипнотерапевт или са взели участие в театрална внушаемост. Изследователите обаче са уверени, че множеството от нас фактически са претърпели внушаемост, най-малко най-лекото й положение.

Например, когато караме на огромно разстояние и стартираме да се усещаме отдалечени от колата и тялото си, това към този момент е леко положение на внушаемост. В този миг нашият несъзнателен разум се грижи за всички механични аспекти на шофирането, до момента в който съзнателният ни разум е в свободен полет.

Освен това, в случай че сте медитирали най-малко един път в живота си, би трябвало да знаете, че сте съумели да се хипнотизирате, тъй като медитацията не е нищо друго с изключение на специфичен тип внушаемост.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР