Хиляди венецуелци са преодолели заграждения на границата с Колумбия, съобщи

...
Хиляди венецуелци са преодолели заграждения на границата с Колумбия, съобщи
Коментари Харесай

Хиляди венецуелци са пробили заграждения и са пресекли границата с Колумбия

Хиляди венецуелци са преодолели заграждения на границата с Колумбия, заяви имиграционната работа на Богота и предизвести венецуелския президент Николас Мадуро, че ще носи отговорност за проблемите, които могат да зародят, съобщи Ройтерс.

През февруари Мадуро блокира мостовете, свързващи двете страни, с цел да не разреши в страната да влезе непозната филантропична помощ. Заради това, че мостовете са блокирани от контейнери и камиони, венецуелците прекосяват река Тахира, с цел да стигнат до град Кукута на северната граница на Колумбия за да намерят храна, медикаменти и работа. Но поройните дъждове през последните дни направиха това невероятно.

"Узурпаторът Мадуро е виновен за всичко, което може да се случи на популацията, прекосяващо границата, сподели началникът на колумбийската имиграционна работа, като акцентира, че има риск мостът "Симон Боливар " да бъде развален.

Колумбия разкритикува през вчерашния ден предизвестието на Русия да не се вършат опити за събаряне на Мадуро, като акцентира, че всяка военна поддръжка за режима в Каракас ще заплаши мира в целия район, уточни ДПА.

В изказване на колумбийския външен министър Карлос Олмес Трухильо се декларира, че Колумбия "категорично отхвърля " декларацията, публикувана от съветския парламент в края на февруари. В нея се приканва Организация на обединените нации да поддържа политическия кротичък развой във Венецуела и да предотврати каквато и да била външна военна интервенция в наранена от рецесия южноамериканска страна.

Русия призна, че е изпратила "военни експерти " на венецуелското държавно управление и продължава да му продава оръжие, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР