Хиляди се събраха около избирателните секции в цяла Русия в

...
Хиляди се събраха около избирателните секции в цяла Русия в
Коментари Харесай

Европа излезе на протест срещу Путин и изборите в Русия

Хиляди се събраха към изборните секции в цяла Русия в неделя, с цел да вземат участие в митинг, който съгласно антикремълската съпротива е бил кротичък, само че алегоричен политически митинг против преизбирането на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

 

В акцията, наречена " По обяд против Путин ", руснаците, които се опълчват на стопанина на Кремъл, отидоха до локалните изборни секции по обедно време, с цел да гласоподават с невалидна бюлетина или да поддържат един от тримата претенденти за президентския пост наред с Путин, който се чака да завоюва съкрушителна победа.

Други пък споделиха, че на бюлетината за гласоподаване ще напишат името на опозиционера Алексей Навални, който умря предишния месец в затвор в Арктика.

 

 

Съюзниците на Навални излъчиха в ЮТюб видеоклипове с редици хора, които се редят на опашки в разнообразни изборни секции в Русия, които съгласно тях са пристигнали да стачкуват спокойно.

 

Преди да почине Навални поддържа проекта " По обяд против Путин " в известие в обществените мрежи, квалифицирано от юристите му.

Кремъл дефинира политическите съдружници на Навални - множеството от които са основани отвън Русия - като рискови екстремисти, които желаят да дестабилизират страната в полза на Запада. Според централата на властта в Русия Путин се радва на голяма поддръжка измежду елементарните руснаци - по данни от социологически изследвания утвърждението за него е над 80%.

 

Огромната територия на Русия обгръща 11 часови зони, заради което е мъчно да се реши какъв брой хора са се присъединили в митингите, показва Ройтерс. Дължината на опашките във всяка изборна секция, показан на канала на Навални, варираха от няколко десетки до няколкостотин души.

 

Журналистите на Ройтерс видяха леко нарастване на потока гласоподаватели, изключително на по-млади хора, по обяд в някои изборни секции в Москва и Екатеринбург, като опашките бяха от по няколкостотин души, а на някои места - хиляди.

 

Според Леонид Волков, асистент на Навални в заточение, който беше атакуван предходната седмица във Вилнюс, стотици хиляди са се стекли в изборните секции в Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург и други градове. Ройтерс не можа да ревизира без значение тази информация.

 

В изборните секции в съветските дипломатически задачи в Австралия, Япония, Армения, Казахстан, Германия, Англия стотици руснаци се подредиха на опашка по обяд.

 

Вдовицата на Алексей Навални - Юлия - пристигна пред съветското посолство в Берлин, с цел да взе участие в протестното събитие там дружно с Кира Ярмиш, говорителката на Навални. Други присъстващи руснаци я приветстваха и скандираха името ѝ.

 

В Лондон хиляди хора се редяха на опашка в съвсем цялостна тишина, с цел да гласоподават в съветското посолство, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР