Хиляди пропалестински демонстранти се събраха в шведския град Малмьо, за

...
Хиляди пропалестински демонстранти се събраха в шведския град Малмьо, за
Коментари Харесай

Евровизия: Хиляди протестираха срещу Израел

Хиляди пропалестински стачкуващи се събраха в шведския град Малмьо, с цел да стачкуват против присъединяване на Израел в песенния конкурс " Евровизия ". (Видеото е архивно.)

Това се случва в миг, когато градът се приготвя да бъде хазаин на втория полуфинал на състезанието в четвъртък вечер, в който се показва израелският участник Еден Голан.

В сряда Голан беше освиркана по време на подготовка на песента си " Ураган ".



Проведе се и по-малка проява в поддръжка на Израел.

Активистката за климата Грета Тунберг е измежду участниците в пропалестинския митинг.

Тя съобщи пред Би Би Си, че има " морално обвързване да се работи " и да се приказва против военната интервенция на Израел в Газа.

" Ако сме десетки хиляди хора, които заливат улиците на Малмьо, когато се организира " Евровизия ", и споделят, че няма да одобряват това да продължава, тогава това е доста мощен сигнал - и той има значение ", сподели Тунберг.



По-рано Голан съобщи, че е " горда да съставлява страната си " и че " нищо няма да я възпре ":

" Съсредоточена съм върху музиката, върху положителната сила, а има толкоз доста хора, които ме поддържат, и усещам, че за мен е такава чест да представям страната си, изключително в тези времена ".

На произраелската проява се чуваше по какъв начин хората пеят " Ураган " в поддръжка на Голан на фона на доста полицейско наличие.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР