Хиляди парижани яхнаха велосипеди и електрически скутери, за да избегнат

...
Хиляди парижани яхнаха велосипеди и електрически скутери, за да избегнат
Коментари Харесай

Стачката върна парижани на колелата и електроскутерите

Хиляди парижани яхнаха колела и електрически скутери, с цел да избегнат хаоса на пътешестване по време на транспортната стачка, и доста от тях имат синини и други пострадвания, заяви AFP.
Градските противопожарни бригади, първите реагиращи при положение на изключителни обстановки, означиха близо 25-процентов скок на катастрофи, откогато стачката на публичния превоз стартира на 5 декември.
" Ние се намесихме 600 пъти сред 5 декември и 14 декември, по отношение на 450 за същия интервал на предходната година. Това е огромен скок ", съобщи подполковник Габриел Плюс, представител на пожарникарите.
" Очевидно е, че поради стачките има доста повече трафик и неопитни или неприятно оборудвани хора употребяват мотори или други други възможности ", сподели той.
Новакът с две колела се сблъсква с пешеходци, само че също по този начин бива удрян от коли, сподели Плюс, въпреки че множеството получават единствено леки пострадвания, които не изискват визити в болница.
Днес е 13-ият ден от стачката, която изцяло спря придвижването по половината или повече от метростанциите на града и мощно засегна услугите на крайградските железопътни линии.
От предходната година Париж е наводнен с минимум 15 000 електрически скутери, налични за отдаване чартърен, привличайки гнева на жителите и градските управляващи, които се оплакват, че биват зарязвани по претъпканите тротоари и площади.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР