Хиляди мюсюлмански поклонници с маски, тръгнали на ежегодния хадж, се

...
Хиляди мюсюлмански поклонници с маски, тръгнали на ежегодния хадж, се
Коментари Харесай

Хиляди поклонници се помолиха в Мека за свят без COVID-19

Хиляди мюсюлмански поклонници с маски, тръгнали на годишния хадж, се събраха на хълма Арафат, с цел да изкупят греховете си, изразявайки очаквания за мир и привършване на пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Саудитска Арабия, където се намират най-свещените за исляма места - Мека и Медина, за втора поредна година не пусна поклонници от чужбина и обвърза достъпа до хаджа за жителите на кралството с някои условия.

Само 60 000 жители и поданици на Саудитска Арабия на възраст сред 18 и 65 години, които са изцяло имунизирани или са прекарали вируса и не страдат от хронични болести, бяха утвърдени за присъединяване в поклонението.



" Чувството е неописуемо, че бях определен от милиони хора да вземам участие в хаджа. Моля се на Бог да постави завършек на тези тежки времена, през които минава целият свят поради ковид ", сподели Ум Ахмед, палестинска поклонничка, която живее в саудитската столица Рияд и споделя, че вирусът й е лишил четирима членове на фамилията.

През предходни години над 2 милиона поклонници се струпваха на хълма Арафат, седейки компактно един до различен в изгарящата горещина в пустинята покрай град Мека, носейки чадъри и ветрила, с цел да се охлаждат при температури близо 40 градуса.

Тази година поклонниците в бели плебеи, олицетворяващи духовна непорочност, трябваше да съблюдават обществена отдалеченост и да носят маски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР