Хиляди израелци призоваха заложниците, взети от Хамас, да бъдат освободени.

...
Хиляди израелци призоваха заложниците, взети от Хамас, да бъдат освободени.
Коментари Харесай

Хиляди израелци призоваха за освобождаване на заложниците, взети от Хамас

Хиляди израелци приканиха заложниците, взети от Хамас, да бъдат освободени. От началото на войната в Близкия изток към 130 души не престават да бъдат в плена на бунтовниците. Техни близки се опасяват за живота им и чакат кабинетът да контракти договорка за освобождението им.

Това обаче не се случва и хората упорстват министър председателят Бенямин Нетаняху да подаде оставка. По-рано Израел удостовери гибелта на над 30 заложници.

 
Правителството ни се провали. Трябва да си тръгне. Имаме потребност от ново. Имаме потребност от нови хора, нови водачи, които мислят за нас, освен за себе си.
Нерия Бар, протестираща
Вярваме, че е време да пристигна нов човек, който да ни сплоти, да се погрижи за жителите и за всичко останало - вместо това извънредно държавно управление, което не си прави работата.
Бар Пакула, протестиращ

В Тел Авив напрежението ескалира и полицията употребява водни оръдия, с цел да разпръсне стачкуващите. Повече от 20 души са били задържани. Лидерът на израелската съпротива, Яир Лапид, осъди дейностите на управляващите и ги назова " антидемократични ".

През ноември, когато имаше прекъсване на огъня сред Израел и Хамас, бяха освободени над 100 заложници, както и близо 240 палестинци, държани в затвори в еврейската страна.

Този уикенд в Париж се организираха нови диалози за краткотрайно помирение и предаване на пленените назад на страната им. Според медии в Израел военният кабинет е удостоверил изпращането на договарящи в Катар, които да продължат полемиките.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР