Хиляди хора в Югоизточна Австралия и в западно предградие на

...
Хиляди хора в Югоизточна Австралия и в западно предградие на
Коментари Харесай

Евакуират хиляди хора заради наводнения в Австралия

Хиляди хора в Югоизточна Австралия и в западно предградие на Мелбърн бяха призовани да се изтеглят, откакто непрестанни дъждове в границите на два дни провокираха наводнения в страната, съобщи Ройтерс.

Големи елементи от щата Виктория, южната част на Нов Южен Уелс и северните региони на островния щат Тасмания, попаднаха в клопката на неприятното време. На някои места от сряда до момента са паднали валежни количества, колкото нормално падат за цялостен месец.

Нивата на доста реки в щата Мелбърн, в това число на р. Мерибърнонг в западната част на Мелбърн и на р. Гулбърн, течаща северно от града, се покачиха неимоверно доста, което наложи евакуация на население.

Нивото на р. Гулбърн в градчето Сиймур, на към 100 км северно от Мелбърн, доближи 7,64 метра, с което надмина връх, регистриран през 1974 година Службите за реакция при бедствия и повреди са избавили повече от 200 души. Около 4000 парцела са застрашени от вреди поради наводненията.

Даниел Андрюс, министър председател на щата Виктория, сподели, че на следващия ден ще бъде взето решение дали да не бъде отворено още веднъж особено построено щатско оборудване за карантиниране срещу COVID-19, с цел да приюти този път потърпевши от наводненията. Съоръжението бе публично закрито предходната седмица, откакто Австралия анулира условията за карантиниране на идващите от чужбина.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе сподели, че федералното държавно управление е в подготвеност да окаже помощ на засегнатите щати.

„ Вече има военнослужещи на австралийската войска на място във Виктория. Това е сложен миг ", сподели той, представен от локалните медии и изрази състрадание на пострдалите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР