Хиляди хора участваха в кортеж на мира, организиран в центъра

...
Хиляди хора участваха в кортеж на мира, организиран в центъра
Коментари Харесай

Антивоенни демонстрации в няколко европейски града

Хиляди хора участваха в конвой на мира, проведен в центъра на Рим от няколко синдиката и неправителствени организации в символ на митинг против нашествието на съветски военни в Украйна, съобщи Франс прес.

Протестиращи скандираха против съветския президент Владимир Путин, само че и против НАТО. " Никакви бази, никакви военни, Италия отвън НАТО ", викаха някои от стачкуващите. В началото на кортежа им имаше огромно знаме с цветовете на дъгата. На доста от плакатите, носени от протестиращите, пишеше: " Не на Путин, не на НАТО ".

Италия реши да изпрати оръжия на Украйна, само че по този начин и не разгласи в елементи защо военно съоръжение става дума.

March for Peace Rome today.
— 011Y (@mar91e)
" Войните не се стопират с други войни и не се стопират с пращане на оръжие на украинския народ. Войните се стопират единствено като се прати Организация на обединените нации в Украйна ", съобщи Маурицио Ландрини, началник на Общата конфедерация на труда, един от уредниците на митинга.

A call for peace from
— بين الكاف والنون (@Rababoush)
Няколко десетки хиляди души участваха в проява за мир в Цюрих, в Швейцария, съобщи Франс прес. Демонстрацията беше проведена от синдикати и леви партии. Протестиращите носеха плакати, на които пишеше: " Стоп на войната " и " Мир ". Развяваха се и украински флагове. Организаторите на митинга чакаха в него да се включат до 20 000 души, само че в този момент споделят, че те са били над 40 000. Демонстрации са планувани за през днешния ден и в други градове на страната. Демонстрантите в Цюрих упорстваха за неотложно преустановяване на огъня в Украйна, за дипломатически договаряния и за евакуиране на съветските военни.

I am in at the " Peace Now " march by thousands. Over the past week, we have all seen terrible tragedies unfold in and international response to it. There is solidarity, bravery, and amidst symbols of hope (), there is helplessness and heartbreak!
— Varun Hirama-Khanna (@varunhkhanna)
Хиляди се събраха и на проява в Париж против съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес. Подобни демонстрации са планувани в цяла Франция през уикенда. Протестиращите в Париж скандираха " Не на войната в Европа " и носеха плакати, на които пишеше " Спрете войната ", " Путин палач " и " Спасете Украйна ". Очаква се в демонстрациите във Франция да се включат към 25 000 души.

peace protest today in Paris.
Place de la république.
— Nobody from Paris ️‍ (@courrier_paul)
Няколкостотин души с украински флагове стачкуваха през днешния ден в Лондон против войната в Украйна. Те се събраха на площад " Трафалгар " и някои от тях носеха плакати, на които пишеше: " Путин убива " и " Ембарго против Русия ". Те скандираха и " Спрете Путин, спрете войната ".

No one wants this war. From London and everywhere in the world to Russia, we are all asking that you take action and help stop this and bring peace to all.
— Susana Rio (@susanario87)
В митинга се включи и апостолическият нунций на Ватикана във Англия Клаудио Гуджероти, който прочете молитва и съобщи: " Днес ние всички сме украинци ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР