Хиляди хора посрещнаха изгрева на слънцето край Стоунхендж за тазгодишното

...
Хиляди хора посрещнаха изгрева на слънцето край Стоунхендж за тазгодишното
Коментари Харесай

Хиляди хора посрещнаха зимното слънцестоене над Стоунхендж

Хиляди хора посрещнаха изгрева на слънцето край Стоунхендж за тазгодишното зимно слънцестоене.


„ Беше отлично да посрещнем към 6000 души в Стоунхендж тази заран, с цел да отпразнуваме мразовитото зимно слънцестоене. Радваме се, че още 98 500 души гледаха изгрева онлайн онлайн от целия свят. Това беше спокоен празник и макар облачното и бурно начало, хората в действителност се любуваха на яркия изгрев на зимното слънцестоене ", обявиха от организацията " Английско завещание ", която се грижи за опазването на обекта.


Слънцето изгря в 8.09 сутринта локално време, отбелязвайки най-късия ден и най-дългата нощ в годината. В северното полукълбо оста на Земята е наклонена в най-отдалечената от слънцето точка през днешния ден. Смята се, че слънцестоенето се чества в Стоунхендж от хиляди години.


Слънцестоенето е един от основните мотиви, когато " Английско завещание " разрешава на хората да се приближат до камъните, които сформират праисторическия монумент в равнината Солсбъри в Уилтшир.

Зимното слънцестоене, което се чества по целия свят от хиляди години, е известно също като Юл, празник на светлината и символичното прераждане на слънцето. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР