Хиляди домове в Сидни останаха без електричество след мощните бури,

...
Хиляди домове в Сидни останаха без електричество след мощните бури,
Коментари Харесай

Мощни бури оставиха хиляди без ток в Сидни

Хиляди домове в Сидни останаха без електричество след мощните стихии, връхлетели втория по величина град в Австралия, оповестява БГНЕС. Проливните дъждове и гръмотевичните стихии предизвикаха същински транспортен безпорядък, наводниха улици и даже отложиха няколко спортни събития.

Lightning storm.
Queensland, Australia. pic.twitter.com/EDgc2wEFJo

— Σκύλος (@o_totti10) 8 февруари 2019 година

Според синоптиците в петък против събота през нощта над града са се излели към 60 литра дъжд на квадратен метър. В западната част на Сидни единствено за 30 минути са паднали към 42 литра на квадратен метър, като дъждовете наводниха приземните етажи на десетки къщи.

Бурните ветрове повалиха дървета и скъсаха далекопроводни жици, а не места водата заля коли, паркирани по улиците. Екипи на работиха цяла нощ за възобновяване на тока, като в пика на бурята на мрачно са били към 40 000 семейства. В събота заран към момента към 5000 семейства са без електричество.

Екипи на пожарната са се отзовали на към 1000 сигнала за помощ, в това число 9 за избавяне на хора от залети от придошлите води коли.

Заради бурята десетки полети бяха анулирани или забавени на Международното летище в Сидни. Имаше и проблеми със железопътния превоз.

Lightning illuminates the sky over Queensland as Australia’s monsoon season brings a spectacular storm to the region. https://t.co/60wWb3uP2Xpic.twitter.com/apTatqamqH

— ABC News (@ABC) 7 февруари 2019 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР