Хиляди демонстрираха в Кардиф с настояване за независимост на Уелс

...
Хиляди демонстрираха в Кардиф с настояване за независимост на Уелс
Коментари Харесай

И Уелс иска отцепване от Великобритания

Хиляди демонстрираха в Кардиф с гледище за самостоятелност на Уелс от Обединеното кралство, като съгласно уредниците това е първата сходна проява в историята на Уелс, оповестява "Гардиън ".

Част от протестиращите са изтъкнали, че през целия си живот са били поддръжници на независимостта, до момента в който други са коментирали, че са стигнали до тази позиция поради Брекзит и строгите ограничения за икономии. Скорошно социологическо допитване сподели, че 12 на 100 от хората в Уелс поддържат автономията от Обединеното кралство.

След като демонстрацията е завършила с осъществяване на националния химн на Уелс, Адам Прайс, който е водач на националистическата партия Plaid Cymru, съобщи, че проблемите на Уелс могат да бъдат по-лесно позволени, в случай че решенията се взимат в границите на страната.

"В продължение на доста години желанието ни да забележим самостоятелен Уелс изглеждаше далечно. Но ходът на събитията се трансформира, демонстрациите се усилват и гласовете стават по-силни ", посочи Адам Прайс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР