Хиляди австралийци получиха нареждане да евакуират домовете си в Сидни

...
Хиляди австралийци получиха нареждане да евакуират домовете си в Сидни
Коментари Харесай

Хиляди австралийци евакуирани заради наводненията

Хиляди австралийци получиха разпореждане да изтеглят домовете си в Сидни в неделя, откакто пороен дъжд удари най-големия град в страната и наводненията заляха покрайнините му.

Пътищата в целия град бяха прекратени и управляващите споделиха, че са издадени минимум 18 заповеди за евакуация в западен Сидни, регион, който беше наводнен и през март.
 БГНЕС
„ Това е животозастрашаваща изключителна обстановка “ , сподели пред кореспонденти госпожа Стефани Кук, министър на незабавните служби за щата Нов Южен Уелс. Австралия страда от промените на климата, със засушавания, смъртоносни горски пожари, закани за Големия бариерен риф и наводнения, които стават все по-чести и интензивни с смяната на световните климатични модели.

Тъй като през идващите дни се чака още по-разрушително време , Кук разказа наводненията като „ бързо разрастваща се обстановка “ и предизвести, че хората би трябвало да бъдат „ готови да се изтеглят в къс период “.
 австралия наводняване БГНЕС
Язовирът Warragamba в града стартира да се прелива в ранните часове на неделя сутринта, сподели тя, много преди прогнозите на управляващите. В Камдън, югозападно предградие на Сидни, където живеят повече от 100 000 души, локалните магазини и бензиностанция бяха наводнени.
 БГНЕС
Кук помоли хората, живеещи по продължение на 500-километров сектор от източното крайбрежие на Австралия, както на север, по този начин и на юг от Сидни, да обмислят анулация на проектите си за учебна почивка . Аварийните служби са направили 29 избавителни интервенции при наводнения и са били извикани повече от 1400 пъти през предходните 24 часа, сподели тя.

Наводнението през март на източното крайбрежие, породено от мощни стихии, които опустошиха западната част на Сидни, взе 20 жертви .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР