Хилъри Клинтън върна 1500 долара дарение от Дарина Павлова, защото

...
Хилъри Клинтън върна 1500 долара дарение от Дарина Павлова, защото
Коментари Харесай

Румен Христов: Всеки ще си отговаря за постъпките!

Хилъри Клинтън върна 1500 $ подаяние от Дарина Павлова, тъй като се свързват с име с недобра известност, напомни депутатът от ГЕРБ-СДС
Горещите проблеми с Nexо, даренията към Политическа партия и Демократична България, както и признанието на Кирил Петков, че са изнасяни оръжия към Украйна Tribune.bg беседва с ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Г-н Христов, виждаме грандиозния скандал, който се развихри към даренията на чиновници на Nexo към „ Да, България “. ГЕРБ-СДС предложи основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание, която да откри активността на криптобанката. Какво е мнението Ви за думите на военачалник Атанас Атанасов, който съобщи през днешния ден в народен ефир, че в тази ситуация с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма и че всичко е замислено предизборно авансово с користна цел?

Затова, че не получиха третия мандат ли? На кривата ракета Космосът ѝ пречи. В последна сметка решението за това на кого ще бъде връчен третия мандат е на президента. Аз не съм дал своя вот за него, не съм му почитател. Но той има това конституционно право, той си носи отговорността и той взема решение на кого ще връчи мандата. Да, ние имахме настройка да подкрепим този мандат, в случай че беше получен от „ Демократична България “, само че откакто има подобен величествен скандал, какъвто е абсурдът с Nexo, който не се отразява единствено на Демократична България и на Политическа партия, а се отразява на България, ние не можем да не реагираме. Затова предложихме основаването на такава комисия. Комисиите не са най-ефективното нещо, само че това е одобрена процедура във всички парламенти и постоянно, когато има подозрения за някои обстоятелства, които не са ясни, ние вършим комисия, по време на която се надяваме да изясним събитията, а точно по какъв начин по този начин в един и същи ден чиновници на „ Демократична България “ взеха решение да дарят по 20 хиляди лв.. Обяснението – „ но ние не следим кой ни подарява средства “, не е задоволително за мен, тъй като не се получават всеки ден пет дарения по 20 хиляди лв.. Да припомня единствено, че госпожа Клинтън (бел.ред. Хилъри Клинтън) върна 1500 $ подаяние от Дарина Павлова, брачната половинка на починалия Илия Павлов, тъй като се свързват с име с недобра известност. Така че, аз не одобрявам това пояснение на „ Демократична България “. Второто нещо, което виждам е, че в действителност Демократична България са доста обичана партия и са получили доста съществени дарения. Двете дарения за 2021 и 2022 година са на стойност 400 хиляди лв.. Ето за какво Демократична България дължат отговор в тази тенденция.

От „ Да, България “ обаче изпратиха позиция до медиите, в която показват, че това са едвам 10.52% от всички привлечени средства за акциите им?

Съюз на демократичните сили, чийто ръководител съм, е на терен повече от 33 години. Как по този начин никой не ни хареса да даде една десета от това, което са получили те? Остава подозрение, че тези средства, които са дарени, може би са получени с очакване донорите да бъдат подкрепени в избрани насоки. Неслучайно Асен Василев прави среща с тях и други IT компании за да се търси опция през Борика криптовалутата да се употребява като разменно средство в България. Обвиненията, които от „ Демократична България “ хвърлят върху българската прокуратура и върху ГЕРБ, са безусловно неоснователни, тъй като следствието стартира от щатския прокурор в Ню Йорк и още седем щата, следствие се прави и от британските и израелските служби за финансови измами. В този ред на мисли нещата са доста дебели и ще забележим какво ще се случи с цялата история. Репутационна вреда за тях (бел.ред. „ Демократична България “)! Да си дават отговор за дейностите! Това бих ги посъветвал!

И по другата огромна тематика от през днешния ден, знаете, господин Петков и господин Василев признаха, че по времето на тяхното ръководство България скрито е изнасяла гориво и оръжия през частни компании към Украйна, което стана ясно от следствие на немския вестник „ Ди Велт “. Така да се каже те се вживяха в ролята на спасители на Украйна! Бившият министър председател съобщи, че се радват, че в публикацията на „ Ди Велт “ написа, че България е имала основополагаща роля и е от вярната страна на историята. Как бихте коментирали?

Това беше ясно още в предходния парламент. Въпросът, който ние задавахме, беше обвързван с нараствания експорт на муниции и на оръжие, което се създава в нашите фабрики. Всъщност огромният растеж на стопанската система предходната година значително се дължи и на нараствания фрапантно експорт на муниции и на оръжия, които България създава. Госпожа Нинова непрекъснато се кълнеше, че не е изнесен нито един патрон за Украйна. Да, непосредствено не, само че през посреднически компании – да. Много забавно беше за какво да вземем за пример един държавен боен цех, като този в Сопот, трябваше да работи с медиатори. Тоест, те създават продукция, продават я за х лв., медиаторът от българска страна или от някоя друга страна си поставя неговата надценка, след това продукцията отива в страна член на Европейския съюз и там също посредством частен медиатор стига до Украйна. От една страна това, което се даваше, се оскъпяваше и въпреки това българските фабрики, най-много държавният цех, не получаваха това, което им се поставя, в случай че износът беше изработен непосредствено. Така че, боеприпасите и оръжията отидоха за Украйна, единствено че на по-високи цени за тези, които дават средствата за закупуването им и за по-малки облаги за тези, които ги създават в България. „ Продължаваме Промяната “ обичат медиаторите, нали го видяхме и във връзка с газа, те обичат медиаторите, това е истината.

И тук остава въпросът, за какво откакто в предишния парламент ГЕРБ внесе 2 плана на решения на Народно събрание за безплатна помощ за Украйна и то в мандата на Политическа партия, те бяха отхвърлени. Защо се е случило скрито? Възможно ли е да е ставало въпрос за персонална полза от цялата работа на Кирил Петков и Асен Василев?

Не мога да вляза в ролята на проверяващ. То ще стане ясно. И във връзка с газа се афишират цени, във връзка с дерогацията за съветския петрол се афишират облаги, които отиват някъде в офшорни сметки. Те дали попадат там, това може да се ревизира и ще се ревизира. Ще излязат нескрито нещата. Нищо не може да остане прикрито в актуалния свят. Всеки ще си дава отговор за постъпките!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР