Хибридните и електрически автомобили са много по-тихи от бензиновите и

...
Хибридните и електрически автомобили са много по-тихи от бензиновите и
Коментари Харесай

Електромобили ще "пеят" на пешеходците

Хибридните и електрически коли са доста по-тихи от бензиновите и дизеловите машини, което повдига въпроси по отношение на сигурността на пешеходците, които може да не чуят и видят приближаващата кола. Ето за какво министерството на превоза на Съединени американски щати вкара условие електрическите автомобили да издават звук при придвижване, който предизвестява пешеходците.

Подобно условие за хибриди и електрически автомобили е изключително необходимо за предотвратяване на незрящи или с влошено зрение пешеходци.

Японската компания Nissan подхожда креативен към казуса - нейните електрически автомобили не просто ще издават характерен звук, от тях ще идва музика, оповестява Technews.

Според разработчика, музикалният тон излъчва сила и убеденост, а силата му ще зависи от скоростта на придвижване. Звукът ще се включва при скорости от 20 до 30 км/ч, като от Nissan твърдят, че „ пеенето " на електрическите автомобили ще бъде прелестно и няма да нервира близките.

Разработката е известна все още с името Canto, което в превод от италиански и испанския значи „ Пея ", и беше оповестена тази седмица на 2017 Tokyo Motor Show. Все още няма изясненост по кое време нововъведението ще бъде вградена в серийните коли на Nissan. Не е мъчно да си представим обаче в какво ще се трансфорат градските улици в пиковите часове, когато колите се движат с ниска скорост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР