Хенри Форд, роден на 30 юли 1863 година, е американски

...
Хенри Форд, роден на 30 юли 1863 година, е американски
Коментари Харесай

11 оригинални мисли от човека, който направи автомобилът достъпен за всеки

Хенри Форд, роден на 30 юли 1863 година, е американски фабрикант, притежател на автомобилни заводи по целия свят, откривател, създател на 161 патента в Съединени американски щати.,

Усъвършенства поредно конвейерното произвеждане в автомобилостроенето, въведено от Рансъм Ели Оулдс във компанията " Олдсмобил " през 1902 година, само че в опростена форма. Концепцията на Форд за съвременно строене на коли е революционна освен за индустриалните артикули, само че и мощно повлиява на модерната просвета.

След неуспеха на Детройтската автомобилна компания, през 1901 година, Форд основава сполучлив модел с мощ 26 конски сили. След този триумф той и някои други някогашни вложители в Детройтската автомобилна компания основават на 30 ноември 1901 година нова компания: Henry Ford Company, на която самият Форд става основен инженер.

Неговият девиз е " кола за всички ", а фабриката на Ford създава най-евтините коли при започване на всеобщата автомобилна епоха

На 1 октомври 1908 година Форд пуска на пазара своя Модел T, който се трансформира в извънреден триумф, ставайки първият всеобщо създаван модел лека кола и утвърждава компанията като водач в автомобилната индустрия. През 1908 година цената ѝ е едвам 825 $ и понижава през всяка последваща година, което прави моделът толкоз известен, че до 20-те години преобладаващата част от американските водачи се учат да карат с Модел Т.

Ford Motor Company съществува и до през днешния ден и измежду най-големите производители на коли в света.
 Снимка 542088
Източник:

Ето и 11 истински мисли на известния модернист и бизнесмен Хетри Форд, който трансформира леката кола неизменима част от всекидневието на елементарния човек:

1. Успешните хора напредват, като употребяват времето, което другите губят.

2. Съвсем естествено е да се работи със съзнанието, че щастието и просперитетът се получават единствено с почтен труд. Човешкото злощастие значително е резултат от опита да се отклоним от този натурален път.

3. Идеалистът е човек, който оказва помощ на други хора да просперират.

4. Качеството - това е да правиш нещо вярно, даже когато никой не гледа.

5. Не позволявайте на тези, които работят за вас, да живеят прекомерно умерено. Винаги правете противоположното на това, което чакат от вас. Нека от самото начало да се тормозят и да гледат през рамо.

6. Питането: " Кой би трябвало да бъде шефът " е все едно да попитате: " Кой би трябвало да бъде тенорът в този квартет ". Разбира се някой, който може да пее като тенор.

7. Независимо дали мислите, че сте съумели или не, въпреки всичко сте прав.

8. Благотворителна организация, която не си е сложила за цел да стане непотребна в бъдеще, не извършва същинската си цел. Тя има наличие да съществува сама за себе си.

9. Въздухът е цялостен с хрумвания. Постоянно чукат по главата ви. Просто би трябвало да знаете какво желаете, по-късно да го забравите и да се заемете с бизнеса си. Идеята ще пристигна ненадейно. Винаги е било по този начин.

10. Мислейки за бъдещето, непрестанно обмисляйки по какъв начин да извършите повече, основават положение на духа, при което нищо не наподобява невероятно.

11. Никога не заставам, в случай че мога да седнал съм, и в никакъв случай не сядам, в случай че мога да легна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР