Хелзинки. Хокейният отбор Йокерит (Хелзинки) напусна участието в Континенталната хокейна

...
Хелзинки. Хокейният отбор Йокерит (Хелзинки) напусна участието в Континенталната хокейна
Коментари Харесай

Хокеен отбор напусна руското първенство заради войната

Хелзинки. Хокейният тим Йокерит (Хелзинки) напусна присъединяване в Континенталната хокейна лига, откакто подаде на натиска на своите почитатели и спонсори. Причината за това е съветската военна инвазия на територията на Украйна. КХЛ е основана в Русия и спонсорирана съвсем напълно от локални компании. Участващите клубове са най-вече съветски, само че има тимове и от Латвия, Китай, Беларус и Казахстан.

Първо почитателите на Йокерит излязоха с намерено писмо, в което недоволстват за съветските военни дейности и желаеха незабавното отдръпване на клуба от Хелзинки от присъединяване в КХЛ. Впоследствие и един от основните спонсори на " жокерите " „ Barona “ приключи връзките си с клуба.

„ Не желаем и няма да участваме във финансирането на Йокерит, който играе в съветския шампионат КХЛ. Открито се противопоставяме на войната. Това е нашата позиция към настоящата обстановка “, оповестиха от компанията.

Така отборът от Хелзинки беше заставен да се откаже от присъединяване в Континенталната хокейна лига. Това стана с публично известие на уеб страницата на клуба, което е било изпратено и до управлението на КХЛ.

Динамо (Рига), който също е част от Лигата, също е притиснат да напусне.

„ Искаме най-сетне да забележим края на тази история с присъединяване на Динамо (Рига) в откритото състезание на Русия. Настоявам това да се случи допустимо най-скоро “, съобщи латвийският министър на образованието Анита Муйжниеце.

Динамо (Рига) е част от Континенталната хокейна лига от 2008 година, а Йокерит взе участие в шампионата от 2014 година Латвийският отбор не съумя да се класира за започващите на 1 март плейофи. От друга страна тимът от Хелзинки финишира втори в Западната Конференция в първия кръг от елиминациите трябваше да играе със Спартак (Москва). Сега мястото му ще бъде заето от Торпедо (Нижни Новгород).

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР