Хеликоптери на руската армия са открили днес огън по военен

...
Хеликоптери на руската армия са открили днес огън по военен
Коментари Харесай

Хеликоптери на руската армия са атакували Вагнер край Воронеж

Хеликоптери на съветската войска са разкрили през днешния ден огън по боен ескорт на наемниците на " Вагнер " на автомагистрала М4 край град Воронеж, сподели очевидец на събитията пред Ройтерс.

Президентът на Русия Владимир Путин се зарече да смаже протеста, който той съпостави с Гражданската война в Русия доскоро повече от век. 

Бойците на частната военна войска „ Вагнер “, командвани от Евгений Пригожин, откриха надзор над Ростов на Дон, град с население от над един милион души, намиращ се близо до границата с Украйна.

Журналист на Ройтерс оповестява, че военни хеликоптери са разкрили огън по колона на „ Вагнер “ минала региона на град Воронеж, която има в състава си най-малко един танк. Градът се намира почти на половината път от Ростов на Дон до Москва. 

Пригожин, чиято частна войска се бори в една от най-кървавите борби във войната на Русия против Украйна, и който от месеци е във враждебни връзки с съветското военно командване, сподели че „ Вагнер “ са завзели основните здания в Южния боен окръг в Ростов, след влизането на бунтовниците от окупираните украински региони на територията на Русия. 

Жителите на Ростов, който е значим логистичен възел за съветската войска за целия интервал на нашествието в Украйна, вършат клипове с мобилните си телефони на „ Вагнер “, до момента в който танковете на военната компания заемат позиции. 

В Москва има засилено наличие на органите по сигурността. Червеният площад е блокиран от железни бариери. 

„ Прекомерните упоритости и ползи водят до измяна “, сподели Путин в телевизионно послание към нацията, сравнявайки протеста с Първата международна война, когато избухва Октомврийската гражданска война и последвалата я Гражданска война, до момента в който съветските войски са се сражавали зад граница. 

„ Всички тези, които съзнателно са тръгнали по пътя на измяната, които подхващат боен бунт, които употребяват способи на изнудване и тероризъм, неизбежно ще понесат наказването си, ще дават отговор и пред закона и пред народа “, сподели още Путин. 

„ Президентът прави огромна неточност, говорейки за измяна. Ние сме патриоти, бием се за нашата татковина “, сподели Пригожин в аудиообъщение. 

„ Не желаеме страната повече да живее измежду корупция и машинация “, добави той. 

В поредност от бързи известия през миналата нощ, Пригожин изиска министърът на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов да се срещнат с него в Ростов. 

Западът следи обстановката от близко, поради нуклеарния боеприпас на Русия. 

Властта на Путин зависи от това дали може да събере задоволително лоялни войски, който да се бият с бунтовниците, във време когато множеството съветски сили са ситуирани на фронтовата линия в Южна и Източна Украйна. 

Бунтът също по този начин рискува да дезорганизира съветските сили, водещи война против Украйна, тъкмо когато Киев стартира най-решителната си контраатака от началото на войната през февруари предходната година. 

„ Руската уязвимост е явна. Пълномащабна уязвимост “, написа украинският президент Володимир Зеленски в обществените медии. 

„ Колкото повече Русия държи войските си и наемниците си на наша територия, толкоз повече безпорядък, болежка и проблеми ще има самата тя “, сподели Зеленски. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР