Руският президент Владимир Путин оцени балансираната позиция на Виетнам по

...
Руският президент Владимир Путин оцени балансираната позиция на Виетнам по
Коментари Харесай

Путин похвали балансираната позиция на Виетнам за войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин оцени " уравновесената позиция " на Виетнам във връзка с войната в Украйна и означи напредъка на страната в региона на заплащанията, енергетиката и търговията, се споделя в коментар на Путин, оповестен през днешния ден във вестника на Виетнамската комунистическа партия.

В коментара за вестник “Нан дан “, отдаден на идното му държавно посещаване във Виетнам, Путин хвали южноазиатската комунистическа страна за поддръжката ѝ „ по прагматичен метод за решение на рецесията “ в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Виетнам, който публично се придържа към индиферентност в връзките си с огромните интернационалните сили, се въздържа да осъди съветското нахлуване над Украйна - позиция, която западните страни считат за прекомерно близка до Кремъл.

Очаква се Путин да дойде във виетнамската столица Ханой тази нощ, откакто бе на посещаване в Северна Корея. Утре той ще се срещне с виетнамските водачи.

Това ще е първото посещаване във Виетнам на Путин от 2017 година, когато взе участие в срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС). В днешния коментар той сподели, че Русия и Виетнам споделят „ сходни оценки за обстановката в Азиатско-тихоокеанския регион “.

Позицията на Виетнам за Южнокитайско море се разграничава от тази на Китай, който претендира, че стратегическият воден път е съвсем напълно негов, в това число газовите и петролните залежи в извънредната икономическа зона на Виетнам, където съветски компании добиват петрол и газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР