Хебър спечели втора поредна титла в мъжкото волейболно първенство на

...
Хебър спечели втора поредна титла в мъжкото волейболно първенство на
Коментари Харесай

Хебър грабна втора поредна титла след бой над Нефтохимик

Хебър завоюва втора поредна купа в мъжкото волейболно състезание на България. В третия мач от финалната серия "тигрите " победиха с 3:1 (25:17, 25:27, 25:23, 15:25) като посетители Нефтохимик 2010 и победиха с 3:0 в плейофа за първото място без нито едно проваляне през целия сезон.

Двубоят в зала "Младост " стартира с задатък от 15:12 и 22:15 в интерес на гостите от Пазарджик. Атака през центъра на Теодор Тодоров за 25:17 обезпечи триумфа в интерес на Хебър.

Бургазлии се върнаха в срещата след мъчно 27:25 и два избавени геймбола.

Равностойната трета част се оказа решителна за крайния триумф в дуела. Стигна се до 10:10 и 16:16, след което Нефтохимик поведе с 22:19, само че пропиля задатъка си и Хебър завоюва пет следващи разигравания. Канадецът Брадли Гънтър нападна сполучливо, с цел да изведе гостите още веднъж напред след мъчно 25:23.

В последния гейм превъзходството на Хебър във всички детайли беше голямо и воденият от Камило Плачи състав надви елементарно над своя съперник с 25:15 при втория си мачбол.

По-рано през сезона Хебър завоюва купата и Суперкупата на България. В състава на първенците личат имената на някогашните национали Тодор Алексиев, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Златните медали на Хебър бяха връчени от кмета на Пазарджик Тодор Попов. Италианецът Якопо Масари от "тигрите " беше определен за най-полезен играч, до момента в който неговият съотборник Брадли Гънтър завоюва наградата състезател на публиката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР