Хайнц-Кристиян Щрахе Крайнодесният лидер и вицеканцлер на австрийското правителство Хайнц-Кристиан

...
Хайнц-Кристиян Щрахе Крайнодесният лидер и вицеканцлер на австрийското правителство Хайнц-Кристиан
Коментари Харесай

Крайнодесният австрийски вицеканцлер ще се извини и ще плати обезщетение на журналист


Хайнц-Кристиян Щрахе

Крайнодесният водач и вицеканцлер на австрийското държавно управление Хайнц-Кристиан Щрахе се съгласи да се извини и да заплати обезщетение на телевизионния водещ Армин Волф, откакто упрекна него и държавната радиотелевизионна компания в неистина. Това съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на Волф.

Миналия месец Щрахе разгласява фотография на Волф във Facebook с надписа: " Има място, където лъжите стават вести. Това място е Австрийското радио и телевизия (ОРФ). "

В тирада на идващия ден Щрахе, който от дълго време упреква ОРФ в леви пристрастия, сподели, че обявата е била смешка. Лидерът на Австрийската партия на свободата, която е по-малък съдружен сътрудник, също така съобщи, че желае да бъде отстранена таксата, с която се финансира ОРФ, и да накара компанията да отразява събитията " обективно " като част от държавен проект за реформирането й.

Волф заведе дело за клюка против Щрахе, след което ОРФ предприе изключителната стъпка да подаде от свое име правосъден иск против вицеканцлера.

" Целта ми беше не да повличам политик пред съдилищата, а да дам ясно да се разбере, че... рецензията против работата на публицистите и медиите има граници - точно моментът, от който тя се трансформира в персонално очерняне ", сподели водещият в блогова обява, в която разгласи, че е постигнал съглашение с Щрахе.

" Сега господин Щрахе одобри тези граници и също по този начин ще разгласи това пред необятна социална аудитория ", съобщи Волф, като сподели текст, който вицеканцлерът се е съгласил да постави на видно място на страницата си във Facebook и да бъде оповестен на трета страница на най-продавания вестник в Австрия.

Говорител на Щрахе удостовери, че е реализирано съглашение, само че отхвърли детайлности.

ОРФ приветства съглашението, само че съобщи, че договарянията й с Щрахе за споразумяване на нейния правосъден иск не престават.

В текста, показан от Волф, се споделя, че Щрахе отдръпва своето изказване.

" Това изказване беше погрешно и се оправдавам на Армин Волф и работодателя ОРФ за това безпочвено заявление ", се споделя в текста, който Щрахе се е съгласил да разгласява.

Щрахе също по този начин се е съгласил да заплати правосъдните разноски на Волф плюс 10 000 евро, които водещият счита да подари на Документалния списък на австрийската опозиция, изследващ Холокоста и други закононарушения от епохата на нацизма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР