Хайденхайм записа исторически обрат над Байерн Мюнхен. Шампионът поведе с

...
Хайденхайм записа исторически обрат над Байерн Мюнхен. Шампионът поведе с
Коментари Харесай

Хайденхайм обърна Байерн от 0:2, Леверкузен е на победа от титлата

Хайденхайм записа исторически поврат над Байерн Мюнхен. Шампионът поведе с 2:0, само че падна с 2:3. По същото време победи Унион с 1:0. Така Леверкузен се приближи на победа от първата си купа в Бундеслигата. Тимът на Шаби Алонсо има 76 точки, 16 повече от Байерн. До края на сезона остават шест кръга.

Победният гол за Байер беше дело на Флориан Вирц от дузпа в осмата минута на добавеното време на първата част. Унион игра с човек по-малко цяло второ полувреме поради аления картон на Робин Госенс. Леверкузен записа 41-и следващ мач без загуба и усъвършенства клубния връх за най-вече победи в един сезон – 36.

В Хайденхайм Байерн поведе с 2:0 с голове на Хари Кейн и Серж Гнабри. Те се разписаха в 38-ата и 45-ата минута. Домакините обаче изравниха с два гола за две минути. Кевин Сеса понижи на 1:2 в 51-а минута, Тим Клайндийнст направи 2:2 незабавно по-късно. Пак Клайндийнст осъществя за 3:2 в 79-ата минута, носейки успеха за Хайденхайм. И поставяйки.

Байерн загуби повече от пет мача в Бундеслигата за първи път от сезон 2011/2012. Освен това отстъпи пред дилетант за първи път от 2000 година насам. И несъмнено не сервира добър подарък на Томас Мюлер за неговия мач номер 700 за клуба.

700 competitive games for.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР