Хасково. В област Хасково 8 работодатели са обявили 33 свободни

...
Хасково. В област Хасково 8 работодатели са обявили 33 свободни
Коментари Харесай

В област Хасково 8 работодатели са обявили 33 свободни работни места за украински

Хасково. В област Хасково 8 работодатели са оповестили 33 свободни работни места за украински жители досега, оповестиха от Областна администрация – Хасково . 417 са украинските жители, регистрирани и минали през област Хасково от началото на войната в Украйна. На частни адреси са били регистрирани 210 индивида, в хотели – 207. Жените са 209, децата – 136, мъжете – 72. Временна протекция е предоставена на 333 лица, като са издадени 226 регистрационни карти, в които са вписани и децата. Към момента в хотели обитават 64 украински жители.
От РПЦ – Харманли оповестяват, че на изнесеното им работно място на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ са дали краткотрайна протекция на 218 лица, а на място в Харманли – на още 3 лица, в интервала за предходната работна седмица.
Общо 17 проби за проучване на ентеровируси са взети от украински деца досега. За 12 от тях получените резултати са негативни, при 8 има информация за осъществени имунизации в Украйна. Няма данни за регистрирани остри заразни заболявания измежду украинските жители на територията на област Хасково, оповестяват от РЗИ. Продължават инспекции на местата за настаняване.
Подадени са 84 заявки за разпределяне на еднократна финансова помощ. 48 от тях са утвърдени, 30 са в развой на обработка. Има 6 отхвърли, заради липса на статут на лицата, овакантяване на страната или осъществени приходи, осведомят от Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “.
Областната конструкция на Българския червен кръст подчертава, че до момента са подкрепени 29 фамилии, главно в Хасково, Димитровград, Минерални бани. Те са получили най-вече хигиенични материали, играчки, спално долни дрехи, одяла, облекла, обувки и други На 22 фамилии са раздадени пакети с съществени хранителни артикули.
От РУО разясняват, че няма промени в изискванията за записване на деца в учебните заведения и детските градини в област Хасково.
Същевременно, фондация „ Подари усмивка “ продължава да оказва безвъзмездна психическа поддръжка на избягали от войната украински жители.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР