Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Ч.А., на

...
Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Ч.А., на
Коментари Харесай

Френски гражданин е задържан за контрабанда на 186 пистолети и 7475 бойни патрони, открити от митничари на ГКПП Капитан Андреево

Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвинен Ч.А., на 41 година, френски жител, за това, че на 5.04.2021 година, през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", общ. Свиленград, обл. Хасково, с лек автомобил, марка „ Фолксваген Транспортер “, с френска регистрация, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, оръжие и муниции за огнестрелно оръжие, а точно 186 револвери с разнообразни марки и 7475 броя бойни патрони - закононарушение по член 242, ал.1, б. „ г “ от Наказателен кодекс.
Разследването по случая се води от проверяващ митнически контрольор от Териториално поделение на Митническо разузнаване и следствие „ Южна морска “. Това оповестиха от Апелативна прокуратура – Пловдив .

На 5 април 2021 година, към 04.00 часа, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", дошъл лек автомобил „ Фолксваген Транспортер “, ръководен от Ч.А. Той влезнал от Република Турция. Водачът не заявил преместването на артикули и други валутни полезности. При последвала митническа инспекция чиновниците забелязали в двигателния отсек на автомобила два транспарантни полиетиленови плика. В тях разкрили револвери и картонена кутия с 50 броя патрони. Автомобилът е бил изпратен за щателна митническа инспекция, като при пролъчване с рентген в естествени кухини на колата - сред тапицерията на купето, в резервоара, под арматурното табло, в тавана и вратите, били открити разнообразни марки револвери и бойни патрони от друг диаметър.

Водачът на автомобила Ч.А. е бил арестуван, като по случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Установено е, че той пренасял в автомобила 186 револвери, преправени от газови в бойни, както и 7475 броя бойни патрони. Ч.А. е пътувал от Истанбул, където гостувал на свои родственици, за Германия.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са осъществени процесуално-следствени дейности – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, оглед на материални доказателства, направени са експертни информации и други

Обвиняемият Ч.А. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Днес, 9 април 2021 година, Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Разследването по досъдебното произвеждане продължава.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР