Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Б.С., на

...
Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Б.С., на
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем задържания въоръжен мъж от село Сърница за опит за убийство

Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвинен Б.С., на 55 година, за това че на 29 декември 2021 година в село Сърница, община Минерални бани, област Хасково, направил опит съзнателно да умъртви М. М., като действието не е довършено по независещи от него аргументи – закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив . Мъжът е упрекнат и за това, че на същата дата и място се заканил с ликвидиране на М.М. с думите: „ Ще те моря “ и насочил към него самоделна ловна пушка - едноцевна. Престъплението е квалифицирано по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Б.С. е притеглен като обвинен и за държане на огнестрелно оръжие - самоделна ловна пушка-едноцевна, предопределена за пукотевица с ловни патрони, без да има за това съответно позволение – закононарушение по член 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните при следствието доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Б.С. е направил действията, за които му е повдигнато обвиняване. Той е бил арестуван на 30 ноември 2021 година на територията на област Кърджали, откакто се укрил от органите на Министерство на вътрешните работи, които го издирвали.

В момента обвиненият се намира в болница, където е под непрекъсната защита. Той е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР