Хасково. Финансовото осигуряване на Въоръжените сили трябва да се изразходва

...
Хасково. Финансовото осигуряване на Въоръжените сили трябва да се изразходва
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Финансовото осигуряване на Въоръжените сили трябва да се изразходва прозрачно и да води към отбранителни способности

Хасково. Финансовото обезпечаване на Въоръжените сили би трябвало да се изразходва по допустимо най-хубавия метод – ефикасно, дейно, транспарантно. Армията изостана години наред в своето финансиране. Проблемите, които би трябвало да се вземат решение са доста и по тази причина е значимо всеки лев да се изразходва транспарантно и да води към отбранителни качества. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто следи демонстрирането на качества на Националното тактическо обучение с бойни стрелби с интернационално присъединяване „ Strike Back 21 “. Събитието се организира на полевия образователен полигон „ Корен " край Хасково, оповестиха от пресцентъра на прессекретариата на президента .

Президентът поздрави военнослужещите, участващи в учението, за демонстрираните качества, съгласуваност, взаимоотношение и висока подготовка. „ Това обучение сподели мотивация, обмисляне на извънредно високо равнище и най-много осъществяване с доста стройна организация по връзка, съгласуваност и ръководство в комплицирана среда “, уточни още Румен Радев.

Държавният глава поздрави и управлението на Министерството на защитата, Щаба на защитата, Командването на Сухопътни войски и командването на 2-ра механизирана бригада за извършеното тактическо обучение и го дефинира като доста сполучливо поради комплицирания разбъркан състав. „ Български, гръцки и румънски военнослужещи действаха в действително време при натоварен огън и маньовър. Това приказва, че Българската войска може да работи дейно в комплицирана тактическа конюнктура и в интернационална среда “, акцентира президентът.

Темата на тактическото обучение на „ Strike Back - 2021 “ беше „ Настъпление на интензивен механизиран батальон от директно прикосновение “. В него участваха близо 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 210 единици бойна и профилирана техника, както и бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „ Васил Левски “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР