Хърватският шампион Динамо Загреб продължи доброто си представяне в Шампионска

...
Хърватският шампион Динамо Загреб продължи доброто си представяне в Шампионска
Коментари Харесай

Динамо Загреб хвърли бомбата и удари по Челси в Шампионска лига

Хърватският първенец Динамо Загреб продължи положителното си показване в Шампионска лига и стартира с победа присъединяване си в груповата фаза на шампионата. „ Модрите “ съкрушиха похарчилия над 200 милиона английски лири през лятото за нови футболисти – Челси, с минималното 1:0 на своя „ Максимир “ пред екзалтираните хърватски последователи.

Единственият гол в срещата падна в 13-ата минута, когато след чудесна контраофанзива Мислав Оршич порази вратата на Кепа Арисабалага. И въпреки да имаха съвсем цялостен мач време да върнат гола тимът, воден от Томас Тухел, не изигра по никакъв начин добър мач при гостуването си и загуби първия си мач от групите.

Дебют за „ сините “ от Лондон направи Пиер-Емерик Обамеянг, който се разписа в 50-ата минута, само че голът на габонеца беше анулиран, откакто асистиралият към него Бен Чилуел беше в състояние на засада по време на градежа на нападението.

Напълно по предварителните упования Челси започва по-дейно, а Рахийм Стърлинг изведе Пиер-Емерик Обамяенг в хъравтското наказателн поле в шестата. Нападателят върна топката обратно за Стърлинг, който стреля по земя, само че топката спря в тяло на защитник на Динамо.

В 13-ата минута обаче Динамо откри резултата след отлично развита корнатака. Любичич центрира към Петкович в средата на терена, който с глава изведе Мислав Оршич. Звездата на хърватите беше опитан да бъде догонен от Уелси Фофана, само че елегантно нападателят на Загреб прати топката във вратата на Кепа - 1:0.

След позволения гол в Хърватия тимът на Томас Тухел продължи да владее доста повече топката по отношение на своя противник, само че отличната игра на " модрите " в защита убиваха всеки порив на офазнивните играчи на Челси да шутира рисково посока вратата, защитавана от Доминик Ливакович.

След малко по-малко от половин час игра домакините центрираха от свободен удар, а Петкович върна в наказателното поле обратно за Оршич. Той стреля през човек с десния крайник, само че много неопределено - навън. В 30-ата пък се наложи на Кепа да прави избавяне, откакто капитанът Ариан Адеми беше оставен изцяло непоркрит на 20-ина метра и шутира, само че испанецът с две ръце боксира настрана.

До края на първата част огромни шансове пред двете порти нямаше и Динамо се отдръпна с гол задатък по отношение на британския си противник при семейството си в Загреб. В 49-ата Обамеянг се разписа в домакинската врата, само че голът на габонеца беше анулиран заради засада при паса на Ковачич за Чилуел, след което последва подаването за новия лондонски нападател.

Единадесет след подновяването на играта на " Максимир " Динамо стигна до чудесна опция да удвои задатъка си против Челси. Стефан Ристовски насочи топовен удар посока вратата на Кепа, а испанецът леко отби нагоре топката, която по-късно срещна напречната му греда и отиде напред.

Тухел направи редица промени в своя състав в хода на втората част, като в игра се появиха Броя, Жоржиньо, Кукурея и още, само че новите играчи не спомогнаха на тима да заиграе по-силно при визитата си в Загреб. Осем преди края пък Армандо Броя беше открит с положително центриране в наказателното поле на " модрите " и стреля с глава, само че Любичич се намеси самопожертвователно и блокира удара, пращайки топката в ъглов удар за госта, от който не последва нищо вълнуващо.

FT /

1:0 Мислав Оршич (13)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ДИНАМО ЗАГРЕБ:  Доминик Ливакович – Садех Мохарами, Йосип Шутало,, Дино Перич – Стефан Ристовски, Ариан Адеми, Йосип Мишич, Лука Иванушец, Роберт Любичич -Мислав Оршич, Бруно Петкович

Треньор: Анте Чачич

ЧЕЛСИ:  Кепа – Матео Ковачич, Пиер-Емерик Обамеянг, Рахийм Стърлинг, Мейсън Маунт, Бен Чилуел, Рийс Джеймс, Калиду Кулибали, Сесар Аспиликуета, Кай Хавертц, Уесли Фофана

Мениджър: Томас Тухел
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР