Хърватският премиер посети мястото в Загреб, където падна безпилотен военен

...
Хърватският премиер посети мястото в Загреб, където падна безпилотен военен
Коментари Харесай

След инцидент с дрон, хърватският премиер поиска засилено сътрудничество в НАТО

Хърватският министър председател посети мястото в Загреб, където падна безпилотен боен въздушен уред. Той прикани за подсилване на съдействието сред страните в НАТО.

Дронът е изхвърчал от Украйна и се разруши в Загреб в четвъртък малко преди среднощ, откакто останал без гориво, прелитайки над Румъния и Унгария. При рухването е провокиран мощен гърмеж и се е образува кратер в земята, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

И Русия, и Украйна отхвърлят дронът Ту-141 от руската ера да е техен.

„ Не знаем чий е “, сподели Пленкович, разяснявайки, че е чист шанс, че няма потърпевши с изключение на вредите по паркираните наоколо коли, оповестява БНР.

По думите му случаят демонстрира нуждата от по-тясно съдействие в границите на НАТО, „ защото това е въздушното пространство на Алианса, както и на Румъния, Унгария и Хърватия “.

„ Не може да поносим такива обстановки и не би трябвало да се позволяват в бъдеще. Това беше доста ясна и действителна заплаха, която изисква реакция “, сподели хърватският министър председател, наблягайки, че дронът е прелетял гладко над три страни от НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР