Хърватският премиер посети днес мястото в Загреб, където предходната нощ

...
Хърватският премиер посети днес мястото в Загреб, където предходната нощ
Коментари Харесай

След инцидент с дрон хърватският премиер поиска засилено сътрудничество в НАТО


Хърватският министър председател посети през днешния ден мястото в Загреб, където миналата нощ падна безпилотен боен въздушен уред, и прикани за подсилване на съдействието сред страните в НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дронът е изхвърчал от Украйна и се разруши в Загреб в четвъртък малко преди среднощ, откакто останал без гориво, прелитайки над Румъния и Унгария. При рухването е провокиран мощен гърмеж и се е образува кратер в земята.

Не знаем чий е, сподели Пленкович, разяснявайки, че е чист късмет, че няма потърпевши с изключение на вредите по паркираните наоколо коли. И Русия, и Украйна отхвърлят дронът Ту-141 от руската ера да е техен.

По думите му случаят демонстрира нуждата от по-тясно съдействие в границите на НАТО, „ защото това е въздушното пространство на Алианса, както и на Румъния, Унгария и Хърватия “.

Не може да поносим такива обстановки и не би трябвало да се позволяват в бъдеще. Това беше доста ясна и действителна заплаха, която изисква реакция, сподели хърватският министър председател, наблягайки, че дронът е прелетял гладко над три страни от НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР