Хърватските граждани ще могат да закупят от утре първоначален пакет

...
Хърватските граждани ще могат да закупят от утре първоначален пакет
Коментари Харесай

От утре: Хърватите могат да си купят първите евро монети с националните си символи

Хърватските жители ще могат да закупят от на следващия ден първичен пакет евро монети , който ще съдържа 33 евро монети с хърватски национални знаци на стойност 13,28 евро, които ще костват 100 куни, заяви Хърватската национална банка (HNB). 

Месец преди въвеждането на еврото като публична валута в Република Хърватия , жителите имат опция да закупят първични пакети евро монети. За да бъдат жителите допустимо най-подготвени за потребление на еврото в първите дни от 2023 година те ще могат в банките, Финансовата организация и хърватските пощи от 1 декември 2022 година да придобият най-много два първични пакета евро монети на транзакция, се споделя в известие на централната банка, представено от медиите.

От централната банка припомнят на жителите, че по този начин получените монети ще могат да употребяват за разплащания в страната или в чужбина едвам от 1 януари, когато монетите с хърватски национални знаци на противоположната страна ще станат законно платежно средство .

Осигуряването на доставката на евро в брой и гладкото протичане на платежните транзакции в страната са основни детайли от въвеждането на еврото. Обмяната на пари в брой е доста значимо събитие за всяка страна и нейната парична система. В момента това сигурно е логистично един от най-сложните планове в Хърватия, съобщи шефът на  Хърватската национална банка Борис Вуйчич .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР