Хърватия прави невиждани чудеса на световното първенство. Шахматистите достигнаха до

...
Хърватия прави невиждани чудеса на световното първенство. Шахматистите достигнаха до
Коментари Харесай

Тайната съставка за успеха на Хърватия

Хърватия прави невиждани чудеса на международното състезание. " Шахматистите " доближиха до край, който малко на брой са очаквали, откакто по пътя си минаха през груповата фаза и отстраниха поредно Дания, домакините от Русия и Англия. В основата на този необикновен триумф стои капитанът Лука Модрич, който изигра страховит сезон, печелейки Шампионската лига с " Реал " Мадрид.

Фокусът на внимание на почитателите е главно върху техническите качества, които той има, само че полузащитникът показва и забележителната устойчивост. Модрич е пробягал 63 километра в срещите на своята татковина преди финалния конфликт с Франция в неделя.

Той е играчът с най-вече минути на терена, защото неговата Хърватия игра на три пъти продължения в елиминационната фаза, а Лука непроменяемо бе част от 11-те на терена за " ватрените ".

Неговата прохлада не остана незабелязана и на полуфинала с Англия, когато Модрич тичаше след 110 минути по този начин, че като че ли са първите секунди на срещата. Футболистът на " белия балет " има невероятното умеене да превключва на друга скорост, когато всички останали към този момент са без никаква сила.

След Лука с максимален километраж е съотборникът му Иван Ракитич, който е пробягал 62,9 км., а на трета позиция е Н'Голо Канте, чиито параметри възлизат на 62,7.

Дългият сезон е към своя край, а за хърватския халф остава единствено една среща - огромният край, който може да направи годината още по-успешна и да усили възможностите му за " Златната топка " и завършек на ерата Меси-Роналдо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР