Хари Кейн изравни рекорда за най-много попадения с националния екип

...
Хари Кейн изравни рекорда за най-много попадения с националния екип
Коментари Харесай

Без драми на Острова след отпадането на Англия от Световното, Кейн пое отговорност

Хари Кейн изравни върха за най-вече попадения с националния екип на Англия, отбелязвайки своя 53-ти гол в четвъртфинала на Световното състезание против Франция, само че не това достижение, а основен негов пропуск излезе на напред във времето.

Капитанът на " трите лъва " изпусна дузпа в заключителните минути на срещата и по този начин англичаните не съумяха да изравнят резултата, отпадайки от конкуренцията.

" Тежко е да се одобри - както персонално от мен, по този начин и от тима, " разяснява той развоя пред BBC Sport. " Ще е нещо, с което ще би трябвало да пребивавам оттук насетне. Имахме по-добри положения, само че във футбола всичко се свежда до дребни елементи. Като капитан и като футболистът, който не вкара дузпата, поемам отговорност за провалянето. "

Нападателят на " Тотнам " означи първия си гол за националите едвам 79 секунди, откакто дебютира през 2015 година. Срещу " петлите " той изравни достижението на Уейн Руни с маркирана дузпа за 1-1, само че в 84-ата минута пропусна да го усъвършенства и да резервира възможностите на тима си за полуфинал.

Треньорът Гарет Саутгейт го отбрани с думите, че няма аргументи да се укорява и Англия е стигнала до този стадий точно заради " неговите лидерски качества и голове ". Самият селекционер заяви, че ще проучва представянето си на мондиала, преди да вземе решение за личното си бъдеще на поста.

Премиерът на Англия Риши Сунак също поддържа футболистите след провалянето: " Хари и тимът дадоха всичко от себе си, само че не бе писано. Днес могат да са с високо вдигнати глави. Успех на Франция в идващия кръг. "

 Авиокомпанията Ryanair се пошегува със експерта и с фразата " It`s coming home " - известен рефрен за британските почитатели, които от 1966 година чакат международната купа да се завърне в дома на футбола: " Южна врата (препратка към името Southgate): Излитане. Прибират се вкъщи. "

Медиите на Острова постоянно са сериозни към състезателите, само че в тази ситуация отзвукът от представянето на националите е преобладаващо положителен. За това способства и фактът, че ядрото на състава е построено от млади играчи, на които се предвижда огромно бъдеще.

След триумфа с 2-1 Франция продължава към полуфиналите, където ще срещне огромната изненада на шампионата - Мароко. В другата половина на схемата играят Аржентина и Хърватия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР