Хари Кейн изигра поредния си изключителен мач. 24-годишният нападател реализира

...
Хари Кейн изигра поредния си изключителен мач. 24-годишният нападател реализира
Коментари Харесай

Смъртоносен Хари Кейн с рекорден хеттрик

Хари Кейн изигра следващия си извънреден мач. 24-годишният нападател осъществя хеттрик и донесе успеха на Тотнъм с 3:0 при гостуването на Бърнли. Английският национал към този момент има 36 гола във Висшата, маркирани през 2017 година, което го изравни с Алън Шиърър по попадения в границите на една година. - нещо, което той реализира през 1995 година Той може и да усъвършенства върха, защото до края на годината лондончани имат още един мач - домакинство на Саутхамптън. Лидерът на " шпорите " има 15 попадения в шампионата през този сезон, като е водач при голмайсторите дружно с Мохамед Салах от Ливърпул

Кейн откри резултата от дузпа в седмата минута, а по-късно подсигури триумфа на Тотнъм с две попадения през второто полувреме. Победата изкачи Тотнъм на пето място, като отборът има 34 точки, колкото има и шестия Арсенал. Бърнли, който се показва фантастично от началото на сезона, е седми с актив от 32 точки.

Двубоят обаче можеше и да се развие друго. Деле Али, който преди седмица имаше неповторим шанс да се размине с червен картон, откакто опита да счупи глезена на Кевин Де Бройне, отново направи жестоко нарушаване. Още в четвъртата минута на срещата той влезе извънредно остро в краката на Чарли Тейлър. Нарушението не бе толкоз жестоко като това в мача с Ман Сити, само че бе много рисковано и щабът на Бърнли имаше искания за червен картон.



Али бе украсен в жълто, а три минути по-късно създаде дузпа за тима си. Той търсеше нарушаването и падна елементарно, само че имаше прикосновение сред него и Кевин Лонг. Кейн бе прецизен от бялата точка, а попадението обърка проектите на домакините, които разчитат на положителната си отбрана. Бърнли няма победа в 46 мача от Висшата лига под управлението на Шон Дайч, когато първи допусне гол.

Тотнъм имаше съществено предимство през първото полувреме и пропусна да усили задатъка си преди почивката. През второто полувреме домакините имаха своите моменти преди втория гол на Кейн, който постави завършек на интригата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Премиър лийг 19 кръг, събота 23 декември  Бърнли 0:3краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР