Хаосът, пише американският журналист и историк от XIX век Хенри

...
Коментари Харесай

Пластмасовите политици не изчезват сами

" Хаосът ", написа американският публицист и историк от XIX век Хенри Адамс, " постоянно ражда живот, до момента в който редът основава единствено табиет ".

През последните няколко седмици политиката и ръководството на страната наподобяват като да са в безпорядък, само че това не е наложително неприятна вест. След толкоз нескончаем застой всяко начало на смяна би изглеждало по този метод.

Дали след десетгодишно ръководство, доминирано обществено от Бойко Борисов, има потребност от смяна е въпрос, на който всеки може да си отговори самичък. Но в случай че имате потребност от спомагателни причини, вижте. В него се споделя по какъв начин държавната ББР е дала подозрителен заем за 19 млн. лева на един от водачите на тогавашната силова формация СИК - Младен Михалев (известен още и като Маджо). Банката за развиване е един от христоматийните образци от последните години за кранче, през което могат да се източват държавни пари - големи суми съмнителни заеми от там отидоха към близки на властта играчи, които са с единия крайник в политиката, като да вземем за пример Делян Пеевски или Георги Гергов.

Това е единствено един от методите за злоупотреби с обществени пари от последните години и те мъчно могат да бъдат изцяло скрити. Мащабно ориентиране на публични средства към обвързани с властта лица се вижда или усеща от доста хора. Голяма част от тях на последните избори разпоредиха очакванията си за смяна на Слави Трифонов. Тази седмица обаче той разгласи, че няма да се пробва да сформира държавно управление, тъй като в новия парламент партиите отвън статуквото на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия нямат болшинство.

Ефектът от това е, че политическият пъзел ще продължи да седи неподреден и през идващите няколко месеца. Те ще бъдат доста по-различни от това, което сме привикнали да виждаме през последните над 10 години. Възможни са.

След Слави Трифонов президентът евентуално ще даде мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. Това ще бъде формалният завършек на процедурата с опити да се сглоби болшинство в този парламент, само че социалистите ще имат своите няколко дни популярност. Дали те ще употребяват тази опция да покажат сила за ново ръководство на страната, или светлината ще даде опция да се видят по-добре сенките на вътрешните борби в левицата, ще стане ясно в идната седмица.
Капитал - брой 17
През идващите по-късно месеци (освен в случай че още веднъж не се изпусне разпространяването на коронавируса) вниманието ще бъде ориентирано доста повече към положението на стопанската система и по какъв начин тя да стартира бързо да се възвръща. е изявлението с икономиста Георги Ганев, който неотдавна е в нова роля - ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси. И защото в сегашната политическа настройка ситуацията зависи доста повече от Народното събрание, мнението му е значимо. Ще прочетете какво мисли той за осъществяването на бюджета, прозрачността на държавните разноски, проекта за възобновяване и други

И тъй като не всичко в живота е политика, в ще прочетете по какъв начин Европа се пробва да ограничи потреблението на пластмасата. От юли първо ще изчезнат пластмасовите бъркалки и сламки, само че следствията ще са много по-големи от това - за хората, разнообразни бизнеси и природата.

В един съвършен свят можеше да бъдат неразрешени и пластмасовите политици - тези, които първо наподобява, че ще свършат някаква работа, след това разбираш, че не са за еднократна приложимост и в никакъв случай няма да изчезнат сами, а дружно с това оставят тежки вреди за генерации. Уви, оправянето с тях не е въпрос на възбрана, а на решения, които би трябвало да се взимат непрестанно. Тази година, наподобява, ще имаме повече от една опция за това.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР