Хаос в железопътния транспорт очаква Великобритания, след като днес започва

...
Хаос в железопътния транспорт очаква Великобритания, след като днес започва
Коментари Харесай

Великобритания се готви за месец на транспортен хаос заради стачки в железниците

Хаос в железопътния превоз чака Англия, откакто през днешния ден стартира първата от серия от 48-часови стачки, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Националният съюз на работещите в железопътния, морския и публичния превоз (RMT) провежда два трудови митинга на заетите в английската железопътна компания " Нетуърк Рейл " (Network Rail), във вторник и петък. Стачкуват и в други компании от железопътния бранш.

Влаковете ще се движат единствено в интервала сред 7:30 ч. сутринта и 18:30 ч. локално време по време на стачките през тази седмица. В доста елементи от Обединеното кралство, измежду които Шотландия и Уелс, обаче железопътният превоз стопира изцяло.

Планирани са и още трудови митинги, заради което до 8 януари влаковете ще се движат туктам, евентуално ще потеглят по-късно заран и ще стопират по-рано денем, като ще бъдат препълнени, предизвести " Нетуърк Рейл ".

Членовете на Националния съюз на работещите в железопътния, морския и публичния превоз, които работят в железопътната компания, ще стачкуват от 18:00 ч. на Бъдни вечер до 06:00 ч. сутринта на 27 декември. На този декор генералния секретар на синдиката Мик Линч упорства, че " няма никакво желание да скапва Коледата на хората ".

Трудовият митинг е с искане за по-високи заплати и за обезпечаване на по-добри условия на труд. " Нетуърк Рейл " предлага нарастване на трудовите хонорари с 5 % за тази година, със задна дата от януари, както и с още 4 % при започване на 2023 година Компанията дава обещание да не подхваща " наложителни " съкращения на работни места до януари 2025 година Ръководството на Националния съюз на работещите в железопътния, морския и публичния превоз прикани своите членове да не одобряват тези оферти.

Междувременно и медицинските сестри на Острова се готвят да подхващат невиждани протестни дейности, отбелязва Ройтерс. Профсъюзният им водач упрекна английския министър на опазването на здравето Стив Баркли, че отхвърля да разиска заплащането на медицинските служащи и се държи " враждебно " със синдикалните представители.

На този декор медицински сестри в Англия, Уелс и Северна Ирландия наподобява се готвят да стачкуват в четвъртък и по-късно във вторник, отбелязва Ройтерс.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР