Хаос и скандали белязаха награждаването на руските медалисти от Олимпийските

...
Хаос и скандали белязаха награждаването на руските медалисти от Олимпийските
Коментари Харесай

140-те олимпийски BMW-та се оказаха 46

Хаос и кавги белязаха награждаването на съветските медалисти от Олимпийските игри в Пьончан с нови коли BMW. Обещаните на златните призьори X-шестици се оказаха дизелови X-петици, а рекламираната флотилия от 140 коли понижа до 46 в деня на церемонията, споделя "За Рульом ".



Още по време на Игрите в съветските медии се появи информация, че държавното управление е закупило 140 автомобила за премия на лишените от правото да се състезават под народен байрак олимпийци. Тъй като за Пьончан отпътуваха 163 спортисти, въпросът кои от тях ще получат нови BMW-та остана провесен, до момента в който не бе решено това да бъдат единствено медалистите.



В Корея обаче съветските спортисти завоюваха 2 златни, 6 сребърни и 9 бронзови оценки - много по-малко от паркираните на на Червения площад баварки, които в това време бяха редуцирани до 46. Организаторите на церемонията обясниха несъответствието с олимпийската купа на хокейния тим.



В деня на награждаването пък се оказало, че грижливо паркираните BMW-та би трябвало да бъдат преместени от Червения площад пред Белия дом (сградата на правителството), тъй като в церемонията ще взе участие министър-председателят Дмитрий Медведев. При връчването на ключовете станало ясно, че някои от медалистите не могат да влязат в колите си, защото кутийките с имената са комплицирани.



Най-голямо отчаяние обаче провокирала новината, че обещаните за златен орден BMW-та X6 липсват. Вместо тях героите от Пьончан '18 получили X5 xDrive30d (злато), X4 xDrive30d (сребро) и BMW X4 xDrive20d (бронз).



Всички раздадени коли имат съветски VIN код, защото са съединени от подготвени възли и елементи в завода на BMW в Калининград. Точното равнище на съоръжение не е известно, само че на фотосите от церемонията се вижда, че тапицериите са текстилни, разяснява "За Рульом ".



Повечето наградени олимпийци към момента не били решили какво ще вършат с колите. Сребърната медалистка по фигурно пързаляне Екатерина Боброва счита да продаде подаръка си, а спечелилата злато и сребро Алина Загитова, която е едвам 15-годишна, щяла да даде BMW-то на родителите си.



Автомобилите, с които съветското държавно управление по традиция награждава олимпийците си, постоянно се появяват в уеб страниците за разгласи. Първоначално цените им са осезаемо по-високи от междинното, само че спадат бързо до пазарни стойности.













Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР