Ханибал Лектър се наслаждава на класическа музика. Някои други популярни

...
Ханибал Лектър се наслаждава на класическа музика. Някои други популярни
Коментари Харесай

Ако харесвате тази песен, сте психопат

Ханибал Лектър се любува на класическа музика. Някои други известни и не толкоз известни серийни убийци разпускат с джаз. Според научните изследвания обаче този характерен музикален усет на психопатите е мит .

Британската национална телевизия Channel 4 прави обширно проучване на близо 3 милиона индивида , които са с потвърдени психопатични и социопатични пристрастености, с цел да покаже, че те избират да слушат хип хоп и хеви метъл.



Университетът в Ню Йорк задълбочава изследването , като употребява 260 песни, които да покажат дали носите в себе си ген на сериен палач. Хората с висок резултат на психопатичните проби демонстрират мощно желание към No Diggity на Блекстрийт и Доктор Дре , както и към Lose Yourself на Еминем . В противоположния завършек на класакията е Titanium на Сиа .

Учените се надяват, че музиката ще им помогне да открият психологичното разстройство, което визира 1% от хората на планетата .



" Хубавото на тази концепция е, че може да употребява като скрийнинг тест без единодушието, присъединяване и даже знанието на засегнатия ", споделя водещият на проучването Паскал Уолиш, като разяснява, че просто би трябвало да има достъп до плейлистата на обвинения в психопатия. " Може да не е доста етично, само че също толкоз неправилно е да имате умопобъркан за шеф или на позиция с доста власт. Не желаете тези хора тук-там, където могат да причинят доста вреди. "

Уолиш отхвърля да разкрие имената на останалите песни, които биха разкрили психопата във вас. Не бързайте да се самодиагностицирате поради музикалния си усет.

По-добре първо си направете теста на уеб страницата на Channel 4.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР