Хани Таук е ливанец и изпълнява семейната воля да завърши

...
Хани Таук е ливанец и изпълнява семейната воля да завърши
Коментари Харесай

Хумус от Ливан

Хани Таук е ливанец и извършва фамилната воля да приключи архитектура. Започва работа като проектант, само че скоро схваща, че не това е неговото предопределение, и прави смелата стъпка да замине за Франция, където в продължение на 7 години следва сърцето си и се учи от най-големите майстори да прави бухнал самун, нежни кроасани, фантастични нежни торти, изящни тарталети... Специализира даже сладолед в Италия. Когато другари го канят на пристигна в България на посетители, той се влюбва в природата и същинската храна и вода и взема решение, че ще остане да живее тук. Така основава сладкарница Карамел.бг. В България става и вегетарианец и стартира да се интересува още по-силно от правилата на здравословното хранене.

Целият свят обича хумус, по тази причина Хани ни сподели по какъв начин го подготвят в Ливан.

Необходими артикули:

100 г изсъхнал нахут
1 с. л. сусамов тахан
2 скилидки чесън (по желание)
сокът на 1 лимон
2 с. л. зехтин
кимион на усет
сол на усет

Нахутът се измива, накисва се за една нощ и се сварява. Когато е подготвен, се пасира. Добавя се таханът и, в случай че се употребява подобен – чесънът, и се пасира още веднъж. Сместа се подправя с лимонен сок, зехтин, кимион и сол на усет.

 

Рецептата е част от акцията „ Многообразието е вкусно ” на Сдружение „ Мулти култи колектив ”. Вижте още достоверни предписания от целия свят тук - https://multikulti.bg/tasty/.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР