Хандбалният отбор на Шумен 98 привлече още една украинска състезателка

...
Хандбалният отбор на Шумен 98 привлече още една украинска състезателка
Коментари Харесай

Хандбалният Шумен с ново попълнение за пролетния полусезон

Хандбалният тим на Шумен 98 притегли още една украинска състезателка за пролетния дял на шампионата в " А " РХГ при дамите. Новото попълнение в редиците на шуменския отбор е Альона Каменщик. Тя идва от украинския отбор Днепрянка, а прехвърлянето на хандбалистката в Шумен бе финализиран на 31 декември.

Альона Каменщик е на 22 години, а титулярния пост, на който играе е разпределител. Каменщик играе хандбал от 12 години в родния си град Херсон. С отбора на Днепрянка в последните две години Каменщик печели бронзовите медали в шампионата на Украйна, както и шампионската купа в шампионата по плажен хандбал, където попада в идеалния събирателен тим на конкуренцията. В последните два мача от шампионата по хандбал на Украйна Каменщик направи доста мощни игри и оказа помощ на своя отбор да стигне до успехите като посетител на вицешампиона Карпати (Ужгород).

Каменщик дойде в Шумен на 8 януари и се причисли към състава на Шумен, който стартира подготовка за идните мачове през днешния ден. Първият мач на шуменки за годината е на 19 януари (неделя), когато отборът гостува на Сливница.

shum.bg

Снимка: shum.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР