Хълцане - това са неволеви контракции на диафрагмата, мускул, който

...
Хълцане - това са неволеви контракции на диафрагмата, мускул, който
Коментари Харесай

Ефективни трикове за спиране на хълцането за секунди

Хълцане - това са неволеви контракции на диафрагмата, мускул, който разделя гърдите и корема и играе сериозна роля при дишането.

Движенията на диафрагмата се управляват от мозъка. Понякога той подава неправилни сигнали, принуждавайки я да се свива по-бързо от нужното. При всеки конвулсия мускулът притиска белите дробове и изтласква въздуха от тях. Под налягане той минава през ларинкса и затваря глотиса и епиглотиса. Този развой е съпроводен от присъщ тон. Спазмите се повтарят, поражда хълцане.

Специалистите не постоянно схващат какво тъкмо предизвиква свиването на диафрагмата. Има доста вероятни аргументи - от инцидентно усвояване на въздух до рискови болести на нервната система.

Как да се отървете от хълцането, когато не става въпрос за съществено заболяване?

- Задръжте дъха си

Поемете надълбоко въздух и го задръжте за 10-20 секунди. След това издишайте постепенно. Повторете, в случай че е належащо.

- Вдишайте в хартиена торбичка

Вземете дребна хартиена (не пластмасова!) торбичка и покрийте носа и устата си. Издишайте и вдишайте постепенно, тъй че торбата да се надуе и да се свие. Продължете за 15 секунди.

- Дишайте премерено

Вдишайте надълбоко за преброяване до пет и издишайте по същия метод. Направете 5-7 повторения.

- Прегърнете коленете си

Намерете място, където можете да седнете комфортно и да повдигнете коленете си до равнището на гърдите. Увийте ръцете си към краката си и се пробвайте да ги стиснете по-близо до тялото си, до момента в който се навеждате напред...Седнете в това състояние за 20-30 секунди.

- Изпийте чаша студена вода

Направете го бързо. За да стимулирате блуждаещия нерв още по-ефективно, можете да пиете през сламка, да запушите ушите си с пръсти, да натиснете затворените си очи или да стиснете носа си.

- Смучете кубче лед

Изсмучете го за няколко минути.

- Яжте нещо с изострен усет

Например, комат лимон или домат, щедро фалшифициран с оцет.
 9 значими неща, които би трябвало да знаете, в случай че бебето хълца 9 значими неща, които би трябвало да знаете, в случай че бебето хълца
Майките наблюдават за всевъзможни промени в своите деца и постоянно са склонни да изпаднат в суматоха, в случай че нещо не е наред. Също по този начин, наблюдават и за д...

- Опитайте се да предизвикате гаф инстикт

Може да се направи с побутване на пръстите или лъжица върху основата на езика. Неизбежният конвулсия на хранопровода ще спре свиването на диафрагмата.

- Изпънете езика си, доколкото можете

За да сте сигурни, издърпайте го надолу с пръсти. Това също ще окаже напън върху основата на езика и ще предизвика конвулсия на хранопровода.

- Сложете захар на езика си
 Хълцането може да е признак за заразяване с ковид Хълцането може да е признак за заразяване с ковид
Редица проучвания демонстрират, че непрекъснатото хълцане може да е сигнал, че човек се е заразил с ковид, написа „ Дейли Експрес&rd...

Около една чаена лъжичка, като внимавате да поставите кристалите допустимо най-близо до основата на езика. Оставете пясъка да се разтвори или не поглъщайте най-малко 5-10 секунди.

- Вдишайте нещо с остра миризма.

Амонякът ще свършат работа.

- Масажирайте каротидната артерия

Тя тече от двете страни на шията. Това е сдвоена артерия, която натискате с пръсти, когато се пробвате да усетите пулс под долната челюст. Легнете по тил, обърнете главата си наляво и масажирайте дясната артерия с кръгови придвижвания за 5-10 секунди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР