В Румъния има 16 починали45 пъти са се увеличили случите

...
В Румъния има 16 починали45 пъти са се увеличили случите
Коментари Харесай

Случаи на морбили в Софийско, издирват неимунизирани

В Румъния има 16 умряли
45 пъти са се нараснали случите на заразното заболяване в Европа

От РЗИ-София приканват родителите да имунизират децата си, без значение, че са станали на 2,3, 4 и повече години.
На територията на Софийска област към този момент има регистрирани случаи от морбили, а инфектираните са деца от 9 месечна до 2 годишна възраст, от ромските квартали на Ихтиман, Самоков и Костенец и са неимунизирани.

Здравето и живота на неимунизираните деца, е в заплаха, предизвестяват от РЗИ-София. От инспекцията приканват родителите на децата от 13 месеца до 18-годишна възраст да се извърнат към персоналните лекари за информация и в случай че детето не е имунизирано, без значение че е към този момент на 2, 3, 4, 5 и т. н. години, имунизацията против морбили, паротит и рубеола може и би трябвало да се приложи. Джипитата също търсят неимунизирани деца.

От Световната здравна организация предизвестиха, че 45 пъти са се нараснали случаите на морбили в Европа. През 2023 година са регистрирани 42 200 случая на морбили в 41 страни членки в Европейския район на СЗО спрямо едвам 941 случая, регистрирани през цялата 2022 година

Според СЗО нарастването на случаите се е ускорило през последните месеци и се чака възходящата наклонност да продължи, в случай че незабавно не се подхващат ограничения. В Румъния към този момент има 16 умряли от затруднения на морбили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР